divendres, 9 d’agost de 2013

Coca de Recapte

La recepta
que us proposo avui si que té èxit a casa meva.
La coca de Recapte.
La coca de recapte o coca de verdures és una coca salada que porta Hortalisses escalivades Damunt, típicament pebrot, albergínia i ceba. A les zones d'interior és habitual posar-hi bolets.
Tanmateix es pot emprar d'Altres verdures, botifarra o arengades,b
é
tots els que sou de Catalunya o us heu interessat per la nostra gastronomia això ja ho sabeu.
Com que no tenia arengades m'he decidit per la coca amb botifarra.


Ingredients.

-250 grams de farina de força
-20 grams de llevat fresc
-125 ml d’aigua
-sal
-50 ml d’oli d’oliva o mantega

Per a la guarnició.

-3 Tomàquets madurs
-2 cebes
-1 albergínia
-2 pebrots vermells
-50 ml d’oli d’oliva
-sal

Preparem primer la massa.
Posem la farina en forma de volca i enmig afegim l'aigua tèbia, el llevat i una mica de sal.
Ho pastem tot fins que se'ns desenganxi de les mans i ho deixem reposar embolicat en un drap sec i net. Mínim uns 3 hores.
Prepararem les verdures.

Posem les verdures senceres en una safata, per a forn, i les introduïm al forn calent a 200 graus fins que ens quedin cuites.
Quan ja les tinguem les deixem refredar, les pelem i fem tires.
Un cop tinguem la massa fermentada l'estenem i li afegim l'oli, la amassem bé i la posem en una placa de forn, ideal si posem un paper especial.
A sobre de la massa posem les verdures que havíem escalivat i els trossos de botifarra, o les arengades.
Li posem un bon raig d'oli i una mica de sal i pebre i ho posem al forn calent a 170 graus uns 30 minuts.