diumenge, 11 d’agost de 2013

Pastis de formage amb pressec


La recepta d'avui l'he adaptat del Bloc Cuchillito y tenedor.
Grácias Mary, una vez más, por tus maravillosas recetas.

Jo no em resisteixo mai a un pastís de formatge, o de poma.
La recepta que va fer Mary és amb maduixes, ja en aquesta època no he trobat al mercat, així que jo l'he fet amb pressecs.





Ingredients.

-1 Paquet de galetes Maria.
-100 Grams de mantega
-1 Terrina de formatge cremós, tipus Philadelphia (aprox. 300 grams)
-1 Terrina de formatge Mascarpone (aprox. 250 grams)
-4 ous
-125 Grams de sucre
-1 llimona
-3 Pressecs
-4 Cullerades de sucre


Fem primer la massa triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa.
El resultat d'aquesta barreja l'hem de posar aixafat en un motlle.
Ideal si el motlle és desmotllable però cal anar amb compte perquè la cocció serà al bany Maria.
Ho posem una estona al congelador mentre preparem el farcit.
Prepararem la fruita.
En un cassó posem els pesecs pelats i tallats  amb el sucre i ho deixem coure fins que ens quedi una mena de mermelada espessa, amb uns 20 minuts, més o menys, és suficient.
Posem en un bol els formatges, els ous batuts, la ratlladura de la pell de llimona i el sucre i ho batem bé, millor amb la batedora elèctrica.
Posem aquesta massa sobre de la massa de galetes que teníem ja en el motlle, a continuació anem posant sobre de la massa cullerades de la barreja d'albercocs i sucre que havíem preparat, repartint bé per tota la massa, el podem anar movent amb una forquilla , per exemple ...
El posem al forn calent a 180 graus uns 60-70 minuts.
Aquesta és una d'aquelles pastissos que és molt millor d'un dia per l'altre.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->