dilluns, 9 de maig de 2016

Pastís de formatge amb cireres i cobertura de gerds


Els pastissos de formatge són un plaer per a la vista, i per al paladar, i també per al nostre olfacte!
La veritat és que després d'haver fet mil receptes de pastís de formatge vaig ja una mica "sobrada"  "em llanço a la piscina" i em poso a improvisar.
De moment no he tingut cap fracàs.... tampoc m'arrisco molt i és que em sabria molt greu haver de llençar un pastís per que no estigui presentable o sigui immenjable!


Des de fa poc venen a Mercadona uns iogurts de cireres o% i he pensat ... en lloc de iogurt natural o de llimona li vaig a posar iogurt de cireres!!!.
El gust no és molt intens, però té aquest toc especial, un punt diferent ha quedat molt bé.
Com sempre podem canviar-los per iogurt de maduixes, o de plàtan, amb qualsevol que combini bé.
Per acabar el pastís li he posat una cobertura de melmelada de gerds amb gelatina, i unes maduixes per decorar.



Ingredients.

Per a la base

-100 Grams de galetes
-50 Grams de mantega


Per el pastís

-300 grams de formatge  cremós
-2 Iogurts de cireres
-100 Grams de sucre
-4 ous
-1 Cullerada de maizena. o farina
-ralladura de pell de llimona



Per a la cobertura

- 4 o 5 cullerades ben grans de melmelada de gerds
-3 Fulles de gelatina
-Fruits vermells per decorar


És molt fàcil, seguirem tres fases molt ràpides.

Primer triturem les galetes i les barregem amb la mantega fosa.
Fem unes base en un motlle amb aquesta barreja, la premem bé.
Ho deixem reposar a la nevera.

Posem en un bol els ingredients del pastís.
El formatge cremós, els iogurts ,. el sucre, la ratlladura de pell de llimona, la maizena i els ous batuts.
El podem batre tot amb el nostre batedor elèctric, el de fulles, per exemple.
Posem aquesta barreja sobre de la base que teniem a la nevera.

El posem al forn calent a 170 graus uns 50 minuts.

Traiem el pastís del forn i ho deixem refredar.

Per fer la cobertura posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
Posem la melmelada en un cassó amb una cullerada d'aigua i el posem a escalfar.
Quan comença a bullir retirem el foc, escorrem les fulles de gelatina i les posem amb la melmelada calenta, batem bé.

Deixem refredar una mica, no del tot, només que ens quedi una mica més sòlida per poder repartir-la bé per sobre del pastís, que ha d'estar fred.
Decorem amb fruits vermells.

Aquest tipus de pastís esta molt millor passades unes hores o d'un dia per l'altre.
No us sembla fàcil? i amb ingredients senzills però deliciosos!