dijous, 5 de setembre de 2013

Pa de pessic amb peres o pomes

Com han anat les vacances? ja gairebé tot a punt per tornar a l'escola, llavors si que comença ja realment la vida "normal".
Encara que no he posat cap recepta en el blog aquestes vacances he cuinat bastant, sobretot he repetit alguns pastissos, les que mes agraden a casa, la veritat és que el forn dóna força calor, però no hi ha problema, així que ho encenc jo surto de la cuina ..
Per començar aquesta nova temporada ho faig amb una creació de Mary, del bloc CUCHILLITO Y TENEDOR .. primer el vaig fer amb peres, va quedar bonissim, així que l'endemà ho vaig fer amb pomes ... i també va quedar molt bo.
He canviat algunes coses respecte a la recepta original, no per millorar el pastís, és impossible, sinó per donar-li l'aroma que ens agrada.

Ingredients.

-280 grams de farina de rebosteria
-150 grams de sucre + 50 grams
-1 sobre de llevat en pols
-100 ml de llet
-4 ous
-200 ml d'oli d'oliva suau
-suc de llimona
-10 peres no gaire grans. en aquesta recepta son de la varietat Ercolina
-Canyella en pols
-Canyella en rama,vainilla,pell de llimona


Primer pelarem les peres, o pomes,  els que tret les llavors amb l'estri especial.
Les posem en una cassola amb aigua i els 50 grams de sucre, ales horres posem la vainilla o la canyella o la pell de llimona, depèn de l'aroma que li volem donar.
Jo vaig fer el de peres amb aroma de vainilla i el de poma amb una branqueta de canyella i pell de llimona.
Ho posem ha bullir uns 5 minuts, no han de quedar molt cuites només volem que quedin aromatitzades.
Quan les tinguem a punt les posem a sobre d'un escorredor perquè perdin l'aigua.
Preparem el pa de pessic.
Barregem la lllet amb 2 cullerades de suc de llimona i ho deixem reposar uns 15 minuts

Batem els ous amb el sucre, a continuació afegim la llet que havíem barrejat amb la llimona, a poc a poc anem incorporant l'oli i batent, i per últim afegim la farina tamisada amb el llevat i llavors li podem afegir una mica de canyella o aroma de vainilla, el que més ens agradi, fins i tot una mica de ratlladura de pell de llimona. En aquests pastissos jo he posat una mica de canyella.
Ho posem en un motlle untat o  amb el paper especial, i anem col-locant les peres, o pomes de tal manera que s'enfonsin en la massa.
El posem al forn calent a 180 graus uns 30-35 minuts.

La veritat és que el pastís amb la textura de la fruita cuita i aromatitzada és increïble.
 Es molt senzilla de fer i us asseguro que és per triomfar ...


De peres Ercolines




 De pomes Golden