dimecres, 30 de juliol de 2014

Coca amb moje d'escalivada i tonyina

Ja fa temps vaig fer una recepta de coca amb massa de patata, amb moje, l'he repetit en diverses ocasions. 

Aquesta vegada el "moje" ha estat diferent. Tenia unes albergínies i uns pebrots vermells escalivats i he pensat fer un sopar estiuenc, consistent en uns tomàquets que m'ha portat recent agafats del seu hort un pacient, gràcies Jaume, una amanida verda i coca amb moje.


Ingredients.

Per a la massa

-500 Grams de farina 
-125 Ml d'oli d'oliva suau
-200 Grams de patata Bullida
-25 Grams de llevat fresc
-1 Got d'aigua
-Sal

Per al "Moje"

-Pebrot i albergínia escalivats

-1 ceba
-2 Ous durs
-2 Petites llaunes de tonyina
-Orenga
-Oli d'oliva



Primer preparem una massa: en l'aigua tèbia desfem ell levat, aixafem la patata ja cuita, ho podem fer amb una forquilla.
Anem incorporant l'oli, i la farina, ens ha de quedar una massa suau que no s'enganxi a les mans.
Estenem la massa a la safata per al forn i la tapem amb un drap, la deixem reposar fins que dobli el seu volum, més o menys una hora.
Preparem el "moje".
En una paella amb una mica d'olI,fregim la ceba ben cuita però no seca, per que s'acabarà de coure de fer al forn.
Quan ho tinguem ja fora del foc li afegim la tonyina i els ous durs tallats petits.

Quan la massa hagi doblat el volum la fiquem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.

La traiem del forn estenem el "moje" per sobre, empolvorem amb orenga i la tornem a posar al forn uns 30 minuts mes.