dimecres, 30 de juliol de 2014

Coca amb moje d'escalivada i tonyina

Ja fa temps vaig fer una recepta de coca amb massa de patata, amb moje, l'he repetit en diverses ocasions. 

Aquesta vegada el "moje" ha estat diferent. Tenia unes albergínies i uns pebrots vermells escalivats i he pensat fer un sopar estiuenc, consistent en uns tomàquets que m'ha portat recent agafats del seu hort un pacient, gràcies Jaume, una amanida verda i coca amb moje.


Ingredients.

Per a la massa

-500 Grams de farina 
-125 Ml d'oli d'oliva suau
-200 Grams de patata Bullida
-25 Grams de llevat fresc
-1 Got d'aigua
-Sal

Per al "Moje"

-Pebrot i albergínia escalivats

-1 ceba
-2 Ous durs
-2 Petites llaunes de tonyina
-Orenga
-Oli d'oliva



Primer preparem una massa: en l'aigua tèbia desfem ell levat, aixafem la patata ja cuita, ho podem fer amb una forquilla.
Anem incorporant l'oli, i la farina, ens ha de quedar una massa suau que no s'enganxi a les mans.
Estenem la massa a la safata per al forn i la tapem amb un drap, la deixem reposar fins que dobli el seu volum, més o menys una hora.
Preparem el "moje".
En una paella amb una mica d'olI,fregim la ceba ben cuita però no seca, per que s'acabarà de coure de fer al forn.
Quan ho tinguem ja fora del foc li afegim la tonyina i els ous durs tallats petits.

Quan la massa hagi doblat el volum la fiquem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.

La traiem del forn estenem el "moje" per sobre, empolvorem amb orenga i la tornem a posar al forn uns 30 minuts mes.








diumenge, 20 de juliol de 2014

Cup cakes (els meus primers)

Després d'un intent de fer cup cakes, que van quedar molt bons però les pasta de la cobertura era molt tova, la vaig fer amb Mascarpone sucre i colorant,però perfecta al refredar-se. 
Aquesta vegada he decidit fer la cobertura amb sucre, mantega, cacau pur i colorant. 
Us confesso que tinc molt poc sentit de la decoració, i menys domini amb la màniga pastissera, d'això segon ire aprenent ... 
En aquesta ocasió he tingut l'ajuda de Claudia i Alfons que han decorat els de xocolata. 
Pensava jo que això seria més espectacular que deliciós ... una altra vegada estava equivocada ... estaven boníssims, tant la massa com la cobertura.


Ingredients. 

-125 Grams de farina per bescuits 
-125 grams de sucre
-125 Grams de mantega 
-3 ous 
-Aroma de vainilla o sucre avainillat 
-5 Cullerades soperes de llet 

Per a la cobertura 

-250 Grams de mantega 
-300 Grams de sucre glas 
-Colorant 
-una cullerada de vainilla liquida

-Motlles per Cup cakes (els venen en qualsevol supermercat)


La mantega ha d'estar a tempertura ambient i la batem amb sucre fins que ens quedi una pomada fina. 
Anem afegint els ous un a un i sense deixar de batre. 
Afegim la vainilla. 
Anem afegint la farina tamisada i la llet, a poc poc i batent. 
Posem la massa en els motlles especials per Cup cakes

Els introduïm en el forn calent a 180 graus, uns 15 minuts .

Els deixem refredar.

Fer la cobertura és molt fàcil, la podem fer amb 250 grams de mascarpone i 200 grams de sucre glacé afegint l'aroma que més ens agradi i el color per exemple, això si ha d'estar la massa freda per poder donar-li la forma que vulguem amb la màniga pastissera.

En aquesta ocasió he batut la mantega a temperatura ambient amb el sucre i li he posat unes gotes de vainilla liquida, en una una mica de colorant rosa, i en altres una cullerada de cacao pur. 

Com ara fa molta calor ho he deixat reposar a la nevera una mica perquè quedés amb una textura perfecta per poder decorar els cup cakes.







Gràcies al expositor de Cup Cakes regal de La Clàudia i l'Alfons!!!!


divendres, 11 de juliol de 2014

Pastís fresc de Mango (aniversari)

Si us haig de ser sincera us dire que complir anys no és el que més m'agrada del món, i menys a hores d'ara, però l'opció contrària tampoc m'entusiasma!
Bé ja que complim ho celebrarem.
Aquest any com el nombre era "rodó" la celebració s'ha allargat una mica més, ho celebrem amb amics, en una festa sorpresa .. gràcies a tots! després amb la família, amb les companyes i per últim amb les meves companyes de l'escola .. gràcies a totes ... aquest any ha estat molt especial.
Bé, he anat fent diferents coses per a tots, pastissos de poma, pastís de xocolata, ia casa vaig fer aquest de mango ... fresquet i ideal per a aquest mes de juliol.


Ingredients.

-2 Mangos madurs
-4 taronges
-4 iogurts grecs
-4 clares d'ou
-3 cullerades de sucre avainillat
-3 cullerades de sucre
-4 fulles de gelatina

Posem a hidratar en aigua freda 2 fulles de gelatina.
En un cassó posem el suc de 2 de les taronges i quan estigui calent ho apartem del foc, afegim la gelatina hidratada i ho barregem bé. Reservem.

Tallem a trossets petits un dels Mangos, i els barregem amb els iogurts, el sucre avainillat i el suc amb la gelatina.
Muntem les clares a punt de neu amb el sucre.
Anem incorporant les clares muntades a la barreja anterior, a poc a poc que no baixin.
Ho posem en un motlle i ho posem al congelador almenys una hora.
Posem a hidratar les altres 2 fulles de gelatina.
Posem de nou el suc de les dues taronges a escalfar, repetim l'operació del principi, quan el suc esta calent li posem la gelatina i ho barregem.
Reservem.
Pelem el Mango i ho triturem, hi afegim el suc amb la gelatina.
Posem aquesta barreja sobre del que havíem deixat al congelador.
Ho deixem una hora més al congelador i el tenim llest i molt fresc.
Una altra opció és canviar els iogurts per nata muntada d'aquesta manera ens quedarà encara més esponjos, però també amb moltes mes calories.
Que gaudiu del bon temps i de l'estiu.







Festa sorpresa, gràcies a tots per venir!!



Gràcies nenes del Republica!!!! Conxita, Montse, Cristina, Isa, Pilar!!! (el Lego fa una inspecció de la planta!)


dimecres, 2 de juliol de 2014

Pa de pessic amb plàtan i farina d'ametlles



Després de la "ressaca" de les coques de Sant Joan i Sant Pere ja tocava fer algun bescuit per acompanyar el cafè del matí , per berenar,o per obsequiar alguna amiga.
M'agradaria poder dir que està més bo d'un dia per l'altre, que ha de ser així, però no hem pogut comprovar-ho, quan vaig arribar a casa no quedava! adeu al meu berenar somiat .. altre dia serà.

Ingredients.

-150 grams de farina
-100 grams de sucre
-50 grams de farina d'ametlles
-4 ous
-1 iogurt
-50 ml d'oli d'oliva suau o girasol
-1 sobre de llevat
-2 plàtans
-una mica de xocolata per la cobertura o sucre glast



Barregem en un bol la farina i el llevat  junt amb el iogurt, l'oli, la farina d'ametlla, el sucre i els rovells d'ou.
Muntem les clares a punt de neu amb una mica de sal i ho afegim a poc a poc a la barreja anterior, que no se'ns baixin.
Posem en un motlle patra forn i col · loquem ben repartits els trossos de plàtan.
Introduïm al forn calent a 170 graus uns 45 minuts.
Un cop sigui fred podem pinzellar amb xocolata, com en aquest cas o pponerle sucre glacé.






Cimitomba..i moltes gràcies a tots!




Abans de començar aquesta recepta vull donar les gràcies als que em seguiu des de diferents parts del món, encara que aquest és un bloc amb pocs seguidors afegits veig que cada dia algú s'ha donat una volteta des de diferents i llunyanes terres del món, i bé, gràcies també per als que esteu més a prop, una abraçada per a tots i MOLTES GRÀCIES


Aquesta recepta és del llibre  El Corpus de la cuina catalana, m'ho va regalar Alfons fa un temps i la veritat és que m'agrada molt per que les receptes estan molt ben explicades i més conté receptes clàssiques, les de sempre.
Aquesta recepta també l'havia vist a la tele, investigant una mica m'he adonat que hi ha moltes versions, així que jo he copiat exacta la del llibre ... bé exacta, exacta no ... li he afegit cloïsses, he de dir que gairebé no ens queda ni la cassola i que ens la vam menjar amb una bona barra de pa .. i és que la salsa estava per sucar ... repetirem segur.


Podem fer la  la recepta amb aigua, però com vaig comprar un rap amb el cap, una mica de peix per sopa, una fulla de llorer i poc més vaig fer un caldet curt.


Ingredients.

-1 Rap
-4 patates
-1 ceba
-3 tomàquets madurs
-2 dents d'all
-Oli d'oliva
-Sal
-allioli
-Caldo de peix o aigua
-cloïsses

Fem un sofregit amb l'oli la ceba, els alls i els tomàquets.
Afegim les pàtates mal tallades i el caldo o aigua.
Quan ja tenim les papates cuites afegim el peix salat,i les cloïsses o deixem 2 o 3 minuts o treiem del foc I posem l'allioli.
Sacsegem la cassola que ens quedi tot molt barrejat, ben lligat.
Podem fer variacions, per exemple: Enfarinar el peix, afegir pebre vermell, fer servir un altre  tipus de peix.
L'allioli ho podem fer casolà però a casa ens agrada molt el de la marca Chovi