dilluns, 27 de juny de 2016

Coca de Xocolata amb ametlles i gotes


Per a mi aquesta és una de les coques que millor queda.
La barreja del xocolata amb la massa de brioix i les ametlles per sobre és deliciosa.
És ideal per fer-la en qualsevol època de l'any, per esmorzar amb un cafè, o got de llet o per berenar.
Deliciosa !!!

Feta amb ingredients molt bàsics, això si, igual que les coques de Sant Joan necessita força temps temps de pastat perquè ens quedi ben esponjosa.


Ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc
.

Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-2 cullaradetas d'aigua de tarongina
-1 ou per pintar la coca.
-ametlles llaminades

- Nocilla o nutella
-Gotes de xocolata

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ho pasten uns 15 minuts amb la màquina o mes temps si ho fem a mà, pensar que més temps de pastat mes esponjosa ens quedarà.
Posar un paper per al forn i col · locar  la meitat de la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, li posem la nocilla,i l'altre meitat de massa a sobre, ben estirada , posem les gotes de xocolatai la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La pintem amb ou batut.i a sobre les ametlles.(un bon truc perquè les ametlles o els pinyons que posem sobre de les coques no es cremin és remullar-los en aigua uns minuts).
La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.