dilluns, 27 de juny del 2016

Pasta de full amb pomes i prunes vermelles

Els dolços que més m'agraden, amb diferència, són els que porten fruites, els de poma m'encanten.
Els de crema també.
Així que siemrpe que puc faig postres amb fruites, pasta de full, brioix o qualsevol massa amb la que combinin bé les fruites.

Avui unes postres molt fàcils de fer.
La  Pasta de  full es pot comprar fet fresca o congelada.
La fruita en funció del que tinguem a casa, una mica de sucre i poco cosa mes.
Per sobre li he posat una ametlles laminades que m'havien quedat de les coques de Sant Joan, però podem simplement donar-li una mica de brillantor amb melmelada o espolvorar amb sucre glacé.



Ingredients

--Pasta de full
-2 pomes Golden
-4 prunes vermelles
-panses sense llavors
-4 cullerades de sucre moreno
-una mica de suc de llimona
-ametlles laminades
-una cullerada de mantega
-1 cullerada de sucre
-1 ou


Estenem bé la pasta de full, si us agrada mes gruixut no cal extirar molt, ami m'agrada ben fina i cruixent.
En aquest cas he reservat un tros de massa per posar a sobre, abans li he passat el corró que fa que quedi en forma de xarxa.
Si no tenim el corró podem estirar bé la massa i fer uns talls al llarg de manera que es vagi separant.
Posem en un bol les pomes pelades i sense llavors tallades en trossos petits, tallem també les prunes posem les panses i una mica de suc de llimona i el sucre moreno, el deixem reposar uns minuts.
Escorrem el líquid sobrant i posem a sobre la pasta de full.
Si anem a posar part de la massa a sobre ho fem i les vores dels segellem amb una forquilla, estrenyent una mica.

Pinzellem amb ou batut, posem una mica de mantega i empolvorem amb sucre.
Si li posarem pinyons o ametlles primer, com sempre les deixem uns minuts en aigua, així evitem que l'enfornar se'ns cremin.

Introduïm al forn calent uns 30 minuts a 190 graus, o fins que veiem que té el color perfecte.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.