dilluns, 20 de juny de 2016

Pastís de formatge amb cobertura de ruibarbe i maduixots de Sant Pol




Per a mi No ha estat gens fàcil  trobar Ruibarbre en bones condicions.
La veritat i sque havia vist en alguna botiga, poques, però no ho veia fresc, aixi que no em decidia, ja que no és gens barat.
Imagino que no té molta sortida, no és un producte molt consumit per aqui.
Però l'altre dia el vaig trobar a la meravellosa botiga de fruites i verdures ecològiques que han posat al carrer Astúries, al barri de Gràcia, aquí a Barcelona.
Crec que en alguna ocasió he comentat el molt que m'agrada la melmelada de ruibarbre, però no la trobo aqui, així que si vaig a Alemanya, França o Andorra sempre compro un munt de pots, que em duren poc ja que a casa també els agrada molt.
I em ve ara a la memòria la deliciosa melmelada de plàtan i ruibarbre que fa Ute en Osnaúck

Ingredients



Per a la base

-10 galetes Marias o Digestive
-50 grams de mantega




Per al pastís de formatge

-500 Grams de formatge. tipus Philadelphia
-90 ml de nata
-2 iogurts naturals o grecs
-150 Grams de sucre
-4 ous
-ratlladura de pell de llimona
-2 Cullerades de maizena

Preparem la base

Triturem les galetes i les barregem amb la mantega toba i la canyella.
Fem una base amb un moltte i ho deixem reposar a la nevera.

Preparem el pastís de formatge.

Fem una barreja amb el formatge, els ous batuts, la maizena, el sucre, la nata, els iogurts i la ratlladura de pell de llimona, també pot ser de taronja.
Ho posem a sobre de la base de galeta que teniem reservada.


Introduim  en el forn calent a 180 graus uns 50 minuts.
Traiem del forn i deixem refredar.


Per a la cobertura

-500 Grams de ruibarbre
-500 Grams de maduixots. aquest de Sant Pol
-5 Cullerades de sucre
-3 Fulles de gelatina


Pelem i rentem el ruibarbre, té molts fils, així que ho hem de netejar bé.
El tallem a trossets.
Netegem els maduixots i posem tot en un pot amb una mica, molt poca aigua i el sucre.
El posem a bullir fins que ens queda tot tovet i desfet, uns 10 minuts n'hi ha prou.
Triturem amb la batedora
Mentre tenim la cassola al foc amb la maduixes i el ruibarbre hidratem en aigua freda les fulles de gelatina.
Quan estiguin toves les escorrem amb la mans i les afegim a la fruita que havíem bullit i que ha d'estar calenta perquè la gelatina es desfaci dins, batre bé i deixem refredar una mica.

Posem sobre del pastís que formatge, que ha d'estar fred.
Deixem reposar a la nevera.

La combinació de maduixots i ruibarbre és deliciosa, però podem posar-lo sol o amb pomes o platan.