divendres, 22 de juliol de 2016

Sopa de Sindria. recepta del 2012

Aquesta recepta l'havia publicat fa 4 anys, però de sobte m'han entrat moltes ganes de tornar fer-la.
A casa en l'epoca de sandias i melons és un no parar, he de comprar tots els dies per que les devoren.
Que delicioses són les fruites d'estiu, els albercocs, els préssecs, síndries, melons, nectarines, sanes i refrescants, plenes de vitamines!
No he posat quantitats per que van en funció del dolç que us agradi.
La barreja d'aquests ingredintes queda genial.
Jo li vaig donar un toc vistós tallant uns cors de meló d'Alger.

Bon estiu !!!

Ingredients

- Síndria
-Suc de Llimona 
- sucre moreno
-Unes fulles de menta

Traiem l'escorça i les llavors a la síndria, aquesta no tenia, però sempre hi ha alguna i cal treure-la.

Posem en un bol la síndria amb  les fulles de menta, el suc de la llimona i el sucre. Ho batem tot.
Se serveix molt, molt fred, refrescant i sa. ideal



dijous, 14 de juliol de 2016

Carrot cake per el meu aniversari




Doncs si !! ja m'ha caigut un altre, i espero que em caiguin molts mes !!!
L'altre dia va ser el meu aniversari, i per celebrar-ho vam anar a sopar a un restaurant.
Però a casa ha d'haver pastís d'aniversari, així vaig fer aquest i ens els vam menjar al migdia.
Normalment, en caure en ple estiu, faig un pastís fred, tipus mousse, però aquest cop tenia en ment el carrot cake, que és un dels que més m'agrada, així que ...
És que aquesta de bo !! i amb nous encara mes.
A la recepta original es posa el doble de cobertura, però amb aquesta quantitat que jo li he posat queda perfecte.
He enfornat les bases en dos motlles ja que no volia posar-li cobertura pels costats i volia que quedés ben llis.He afegit una mica de colorant a la cobertura.


Ingredients 

-250 grams. de pastanagues
-200 grams. de farina de rebosteria
-200 grams de sucre moreno
-4 ous
-190 ml. d'oli d'oliva suau
-100 grams. de nous
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-1/2 culleradeta de bicarbonat
-1 mica de sal
-1 culleradeta de llevat en pols
-1 culleradeta de canyella en pols
-1/2 culleradeta de nou moscada
-1/2 de gingebre

per a la cobertura

-120 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-45 Grams de mantega
-120 Grams de sucre glas
-una mica d'essència de vainilla

Primer ratllem, fines, les pastanagues
Reservem.
Tamisaem la farina, el llevat,o barregem amb el bicarbonat la canyella, la nou moscada, i el gingebre. Reservar.
Batem els ous amb el sucre. i un pessic de sal fins que blanquegin i doblin el seu volum.
Afegim l'essència de vainilla.
Sense parar de batre, afegim l'oli a poc a poc.

Afegim els ingredients secs, ho barregem sense batre molt.
Incorporem la pastanaga ratllada i les nous talladetas molt petites, barregem tot.

Posem la massa en el motlle, en aquest en 2 motlles iguals.
Ho introduïm al forn calent a 180 graus uns 55 minuts, si es un motllo, i si son 2 uns 25 minuts.

Mentre s'enforna podem fer la cobertura.
Batem la mantega, que ha estar a temperatura ambient, hi afegim el sucre, seguim batent, afegim el formatge en crema i la vainilla.

Ens ha de quedar amb una textura ferma però molt cremosa.

Posem una part de la cobertura sobre d'una base, i col·loquem l'altra a sobre.
No he utilitzat la màniga pastissera, he posat la cobertura estenent-la una mica, i com tenia uns cors per decorar també els he afegit!
Contenta  i molt feliç de poder celebrar amb els que m'estimen el meu aniversari, amb salut i amb molta alegria!
Gràcies a tots per seguir el meu bloc.
Petons !!








diumenge, 3 de juliol de 2016

Pastís de préssec

La calor ha arribat amb força, tot i que per sort, crec, encara no hem arribat els nivells de calor humit que teniem ja per aquestes dates l'any passat, ni falta que ens fa !!!
Encara no he pensat en les vacances que arribaran a mitjans d'Agost!
Com avui han començat les meves estimades i necessaries rebaixes ja tinc el xip posat en anar de compres, per que mes que renovar el vestuari el que m'agrada és ampliar-lo, de coses pràctiques i boniques.


Encara no havia decidit que postres farà aquest cap de setmana, amb la calor que fa prefereixo fer coses amb fruites, postres mes suaus.
Ja sabeu que sóc una fanàtica de les postres amb fruites.





Aquesta recepta és del bloc Dulces Bocados



Per a la base

-90 Grams. d'ametlla en pols
-25 Grams de sucre
-30 Grams de sucre moreno
-30 Grams de mantega


Per al farciment

-100 Grams. de sucre (al gust)
-2 ous
-75 Grams de mantega
-55 Grams de Maizena
-1 Culleradeta de Llevat en pols
-90 ml de llet tèbia
-ralladura de pell de llimona
-8 préssecs de vinya


En un bol barregem tots els ingredients de la base fins que estiguin ben lligats, amb aquesta massa fem una base en el motlle.

Pelem treiem l'os i trossejem els préssecs.Reservem.

En un bol posem els ous batuts, la ratlladura de pell de llimona i el sucre.
Batem bé i afegim la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient i la llet una mica calenta.
Tamisem la farina i llevat i l'afegim a la massa, barregem tot molt bé.
Posem a sobre de la base i repartim per sobre els préssecs que havíem tallat, els empenyem una mica que quedin una mica coberts.

Introduïm al forn calent a 180 graus uns uns 45 minuts.

Aquest tipus de pastís és més bo si ho deixem refredar del tot, o millor encara fer-ho d'un dia per l'altre
A gaudir de la calor i del sol!!!