Un dolç per a la nit, i el dia més màgic de l'any .. el típic tortell de Reis.
L'any passat vaig fer un de nata i un altre de crema, aquest any com ens hem anat de vacances a la neu uns dies no em va donar temps de comprar les fruites confitades ... ni el Massapà, fer la massa mare, amb el seu temps de fermentació i la segona massa així que buscant en el meu llibre de cuina el corpus de la cuina catalana vaig veure aquesta recepta, més fàcil ja no pot ser ... el Tortell va ser un èxit.
Ingredients.
-1 Làmina de pasta de full
-3 ous
-2 Cullerades de maizena
-4 Cullerades de sucre
-1 Branca de vainilla
-500 Ml de llet
-sucre glas per empolvorar
Estenem bé la massa de pasta de full que ens quedi ben fina, en aquest cas vaig reservar unes tires fines per fer un decorat sobre.
Reservem.
Posem a bullir la llet, menys una mica, amb la vainilla i el sucre, en la quantitat que hem reservat posem la maizena i els rovells d'ou i ho barregem tot bé.
Quan la llet bulli la retirem del foc i li traiem la branca de vainilla, li anem afegint a poc a poc i sense deixar de batre la barreja de llet, ou i maizena, el tornem a acostar al foc fins que ens espesseixi.
Retirem.
Deixem refredar.
Posem la crema a sobre la pasta de full i l'enrrotllem al llarg i després ho unim amb forma de tortell, el segellem amb ou batut perquè no se'ns obri durant la cocció.
Amb les tires que havia reservat vaig fer com unes sanefes.
En aquest cas no vaig punxar la pasta de full perquè volia que pugés.
El pintem amb ou batut i ho posem al forn calent a 200 graus.
Abans de servir empolvorem amb sucre glas.
Amb les clares d'ou que no he utilitzat en aquesta recepta al dia següent vaig fer un pa de pessic esponjós.
dilluns, 13 de gener del 2014
Els entrants, per Nadal
La Nit de Nadal, i com veureu no som molt convencionals amb els menús Nadalencs, però cal intentar cuinar coses que els agradin i tenint en compte que una de les convidades és vegetariana, així que fem uns entrants variats i després els 2 plats principals , i les postres que en aquest cas era el semifred de Préssec
Bunyols "exprés" de Bacallà
Alboronía
Xampinyons farcits
Tomàquets amb carbasso i tonyina
Pastís de porros. Flamiche
Rotlles de verdures amb pasta brick
-Cloïsses en salsa verda
-Espàrrecs blancs gruixuts
-Llagostins amb salsa Romesco
-Taula de formatges
El dia de Nadal vam fer els entrants més lleugers per després menjar una sopa de Nadal amb la carn de l'olla, Fricandó amb bolets, acompanyats amb patates Hasselback i Bacallà a la llauna, de postres Clafoutis de pinya.
Bunyols "exprés" de Bacallà
Alboronía
Xampinyons farcits
Tomàquets amb carbasso i tonyina
Pastís de porros. Flamiche
Rotlles de verdures amb pasta brick
-Cloïsses en salsa verda
-Espàrrecs blancs gruixuts
-Llagostins amb salsa Romesco
-Taula de formatges
El dia de Nadal vam fer els entrants més lleugers per després menjar una sopa de Nadal amb la carn de l'olla, Fricandó amb bolets, acompanyats amb patates Hasselback i Bacallà a la llauna, de postres Clafoutis de pinya.
Pasta de full amb salmó i beixamel d'espinacs
Aquesta recepta també la vaig fer per Nadal, i crec que només tinc la foto en cru, amb tant rebombori a casa no em va donar ni temps de fer-li una foto.
Bé és una altra recepta molt fàcil i que va quedar molt, molt bé.
El Salmó el vaig comprar fresc, i els espinacs també, crec que hi ha molta diferència entre en producte fresc i el congelat, que també està molt bé però només per moments de "dificultat" a la cuina.
També poso la quantitat per una peça encara que jo vaig fer 2 no molt grans.
També es pot fer en porcions individuals.
Ingredients.
-1 Llom de salmó fresc sense pell ni espines
-1 Làmina de pasta de full
-200 Grams d'espinacs frescos
-1 Got de llet
-1 Cullerada de mantega
-1 Cullerada de farina
-Sal
-Pebre
-Una mica de nou moscada
-Oli d'oliva
-1 ou
En una planxa posem una mica d'oli i quan estigui ben calent marquem el llom de salmó, volta i volta.
Reservem.
Posem els espinacs, netes i picades, en una paella amb una mica d'oli les deixem que quedin cuites al punt, afegim una cullerada de farina, donem unes voltes i anem afegint la llet temperada, que se'ns faci una beixamel, posem una mica de sal, una mica de nou moscada i una mica de pebre.
Ens ha de quedar una mica espès.
Estenem la làmina de pasta de full posem al mig el llom de salmó i sobre la beixamel d'espinacs.
El emboliquem i segellem amb una mica d'ou batuts.
Punxem, per exemple amb una forquilla, la part de sobre de la pasta de full i pintem amb ou batut.
El introduïm al forn a 200 graus uns 15-20 minuts, fins que la pasta de full estigui ben feta, que tingui color.
A punt per servir.
Bé és una altra recepta molt fàcil i que va quedar molt, molt bé.
El Salmó el vaig comprar fresc, i els espinacs també, crec que hi ha molta diferència entre en producte fresc i el congelat, que també està molt bé però només per moments de "dificultat" a la cuina.
També poso la quantitat per una peça encara que jo vaig fer 2 no molt grans.
També es pot fer en porcions individuals.
Ingredients.
-1 Llom de salmó fresc sense pell ni espines
-1 Làmina de pasta de full
-200 Grams d'espinacs frescos
-1 Got de llet
-1 Cullerada de mantega
-1 Cullerada de farina
-Sal
-Pebre
-Una mica de nou moscada
-Oli d'oliva
-1 ou
En una planxa posem una mica d'oli i quan estigui ben calent marquem el llom de salmó, volta i volta.
Reservem.
Posem els espinacs, netes i picades, en una paella amb una mica d'oli les deixem que quedin cuites al punt, afegim una cullerada de farina, donem unes voltes i anem afegint la llet temperada, que se'ns faci una beixamel, posem una mica de sal, una mica de nou moscada i una mica de pebre.
Ens ha de quedar una mica espès.
Estenem la làmina de pasta de full posem al mig el llom de salmó i sobre la beixamel d'espinacs.
El emboliquem i segellem amb una mica d'ou batuts.
Punxem, per exemple amb una forquilla, la part de sobre de la pasta de full i pintem amb ou batut.
El introduïm al forn a 200 graus uns 15-20 minuts, fins que la pasta de full estigui ben feta, que tingui color.
A punt per servir.
Semifred de Préssec
Aquesta recepta és del Bloc Cuchillito y tenedor quan la vaig veure vaig pensar que era una bona opció per a les postres del dia 24 a la nit, lleugera i que segur els agradaria a tots.
A la recepta original aquest Semifred va acompanyat per dàtils al seu interior i amb pistatxos i nous. En aquest cas jo no li vaig posar cap fruit sec perquè volia unes postres lleugeres i fresques.
Ingredients
-400 Grams de préssec en almívar
-3 Clares d'ou,
- sal
-180 Ml. de nata per muntar
- 2 iogurts naturals o grecs
-3 Fulles de gelatina
..
Primer hem d'escórrer bé els préssecs de l'almívar.
Els triturem fins a obtenir un puré fi.
Muntem la nata, ha d'estar ben freda. Reservem.
Muntem les clares a punt de neu amb una mica de sal. Reservem.
Finalment afegim les clares muntades a punt de neu movent en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin i així ens quedi ben suau i esponjós.
Posem la barreja en un motlle tipus Plum cake amb paper vegetal i posem al congelador almenys durant 3 hores.
Ho podem servir acompanyat de fruits secs, amb una mica de xocolata calenta, a casa, com veureu a les fotos s'ho van menjar acompanyat d'uns mini bombons en forma de Cup Cakes que ens havien regalat.
A la recepta original aquest Semifred va acompanyat per dàtils al seu interior i amb pistatxos i nous. En aquest cas jo no li vaig posar cap fruit sec perquè volia unes postres lleugeres i fresques.
Ingredients
-400 Grams de préssec en almívar
-3 Clares d'ou,
- sal
-180 Ml. de nata per muntar
- 2 iogurts naturals o grecs
-3 Fulles de gelatina
..
Primer hem d'escórrer bé els préssecs de l'almívar.
Els triturem fins a obtenir un puré fi.
Muntem la nata, ha d'estar ben freda. Reservem.
Muntem les clares a punt de neu amb una mica de sal. Reservem.
Remullem en aigua freda les fulles de gelatina fins que ens quedin totalment hidratades, les escorrem bé i afegim al triturat de préssec, perquè ens quedi ben desfet la gelatina és millor escalfar una mica el puré de préssec al microones.
Afegim el iogurt, la nata muntadaFinalment afegim les clares muntades a punt de neu movent en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin i així ens quedi ben suau i esponjós.
Posem la barreja en un motlle tipus Plum cake amb paper vegetal i posem al congelador almenys durant 3 hores.
Ho podem servir acompanyat de fruits secs, amb una mica de xocolata calenta, a casa, com veureu a les fotos s'ho van menjar acompanyat d'uns mini bombons en forma de Cup Cakes que ens havien regalat.
Filet de porc amb mostassa
Que voleu que us digui? ami em fa pena que s'acabin les festes de Nadal, si, ja ho se .. molt xivarri, dinars familiars interminables, molta despesa ... però ami m'agraden.
M'agraden els llums als carrers, m'agrada comprar regals pensant en qui els ha de rebre, m'agrada que cagui el tio, i que vinguin els Reis a casa ... fer la compra per preparar receptes molt especials, parar taula de gala, convidar a la família i als amics i cuinar per a ells ... m'agrada!
Però ara hem de tornar a la normalitat, i la meva comença per anar a treballar de nou, després d'uns dies de vacances, i posar-me de nou He cuinar noves receptes, i posar en aquest bloc algunes de les que vaig cuinar aquest Nadal per als meus convidats, encara que algunes ja estan al bloc.
Aquesta recepta me la va donar Anna, gràcies Anna, em comenta que la seva mare la fa.
Com la nit de Nadal ens vam reunir 10 persones per sopar i vaig fer molts entrants, la qual cosa em ocupava molt de temps, vaig pensar que era fàcil i que segur agradaria a tots, i que encara facilitava més el que es podia servir calent, tèbia o freda.
A la recepta poso les quantitats per a 1 filet, encara que jo vaig fer diversos perquè són petits.
L'acompanyem amb cebes petites que vaig fer al forn a part i després, en els últims minuts de cocció les vaig afegir a la carn.
Ingredients.
-1 Filet de porc Ibèric
-6 Tires de bacó fines
-Mostassa de Dijon (ideal la que venen que té boletes)
-Sal
-Pebre
-un mica de vi ranci, o conyac
-Oli d'oliva
Primer salem la carn, no gaire, a continuació us posem mostassa per sobre per tot el filet, la emboliquem amb les tires de bacó, la posem en una safata per forn amb una mica d'oli i una mica de vi ranci o conyac,
La introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
Les cebes les vaig pelar, això si que és una feinada, i les vaig posar al forn amb una mica de sal, pebre i oli, fins que van agafar color.
En els 5 últims minuts de cocció les vaig afegir a la safata de la carn.
Per tallar bé el filet ha d'estar a temperatura ambient, així que és millor treure'l del forn deixar refredar i servir amb les cebes i el seu suc calent.
M'agraden els llums als carrers, m'agrada comprar regals pensant en qui els ha de rebre, m'agrada que cagui el tio, i que vinguin els Reis a casa ... fer la compra per preparar receptes molt especials, parar taula de gala, convidar a la família i als amics i cuinar per a ells ... m'agrada!
Però ara hem de tornar a la normalitat, i la meva comença per anar a treballar de nou, després d'uns dies de vacances, i posar-me de nou He cuinar noves receptes, i posar en aquest bloc algunes de les que vaig cuinar aquest Nadal per als meus convidats, encara que algunes ja estan al bloc.
Aquesta recepta me la va donar Anna, gràcies Anna, em comenta que la seva mare la fa.
Com la nit de Nadal ens vam reunir 10 persones per sopar i vaig fer molts entrants, la qual cosa em ocupava molt de temps, vaig pensar que era fàcil i que segur agradaria a tots, i que encara facilitava més el que es podia servir calent, tèbia o freda.
A la recepta poso les quantitats per a 1 filet, encara que jo vaig fer diversos perquè són petits.
L'acompanyem amb cebes petites que vaig fer al forn a part i després, en els últims minuts de cocció les vaig afegir a la carn.
Ingredients.
-1 Filet de porc Ibèric
-6 Tires de bacó fines
-Mostassa de Dijon (ideal la que venen que té boletes)
-Sal
-Pebre
-un mica de vi ranci, o conyac
-Oli d'oliva
Primer salem la carn, no gaire, a continuació us posem mostassa per sobre per tot el filet, la emboliquem amb les tires de bacó, la posem en una safata per forn amb una mica d'oli i una mica de vi ranci o conyac,
La introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
Les cebes les vaig pelar, això si que és una feinada, i les vaig posar al forn amb una mica de sal, pebre i oli, fins que van agafar color.
En els 5 últims minuts de cocció les vaig afegir a la safata de la carn.
Per tallar bé el filet ha d'estar a temperatura ambient, així que és millor treure'l del forn deixar refredar i servir amb les cebes i el seu suc calent.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)