dijous, 5 de juliol de 2018

Mandonguilles de soja texturitzada



Tenir a casa un adolescent vegetarià és complicat, la veritat.
Necessita molta proteïna, molta energia, i menjar variat.
A més quan faig un plat d'aquest tipus a casa ho mengen tots, vegetarians i no vegetarians.
Ja he cuinat diverses receptes amb soja texturitzada i la veritat és que queda molt bé.
Aquesta vegada vaig fer unes mandonguilles, a la manera tradicional, però en lloc de carn soja,,

Ingredients

-300 grams de soja texturitzada
-1 rovell d'ou
-3 cullerades de pa ratllat
-farina
-julivert picat
1 ceba
-5 tomàquets madurs
--xampinyons
-sal
-pebre
-oli d'oliva


Posem en remull la soja unes hores abans d'utilitzar-la
Quan ja està tova la piquem bé, amb la picadora o amb un ganivet.
La barregem amb el rovell d'ou, el pa ratllat, sal, pebre i julivert ..
Fem les boles i les passem per farina, les fregim en oli calent i reservem.
  Preparem un sofregit, piquem la ceba i la sofregim en una cassola amb oli, quan la ceba està transparent afegirem els tomàquets, sense pell i sense llavors,.
En una paella a part amb una mica d'oli passarem una mica els xampinyons
Quan tinguem el sofregit a punt hi afegirem les mandonguilles i els xampinyons, mig got d'aigua, sal i una mica de julivert picat.
Ho deixem coure uns 10 minuts i ho tindrem llest per portar a taula.