dijous, 20 de setembre del 2018

empanadillas dulces


500 grmas de farina fluixa
125 ml de llet
-125 ml de vi blanch
-200 ml d'aigua
-un polsim de sal
4 cullerades de sucre
2 cullerades de canyella en pols
-1 ou
-una mica de sucre i una mica de canyella en pols per decorar

Farciment: Compota de poma: 500 g. de pomes reineta, 1 bastonet de canyella i 150 g. de sucre blanc.
 Coem les pomes pelades i trossejades a dauets juntament amb el sucre, el palet de canyella i una mica d'aigua que escassament les cobreixi. A foc mig fins que es vegin toves. Escorrem l'aigua sobrant i triturem amb una batedora elèctrica. Reservem.
 Posem la farina al bol de l'amassadora (o en un recipient profund per pastar a mà).
Afegim la sal, el sucre i la canyella mòlta.
Posem en marxa la pastadora a velocitat baixa i afegim poc a poc la llet, a continuació el vi blanc i finalment, l'aigua.
 Pastem fins que la massa es desenganxi de les parets del bol sense dificultat.
 Posem sobre la taula de treball lleugerament enfarinada.

Tallarem en porcions de la mateixa mida
Estenem amb un corró les porcions de massa i tallem les bases de les nostres empanades usant un cèrcol de presentació rodó. (La base serà més gran que la tapa, de manera que tallarem 1 cm. Per fora del cèrcol de presentació utilitzant un ganivet afilat).
Sobre cada base posem una cullerada o dues de compota de poma i tapem amb les porcions de massa més petites.
 Segellem les empanaditas pessigant les vores i les pinzellem amb ou batut.
- Empolvorem la superfície amb una barreja de canyella mòlta i sucre.
 Posem al forn fins que es vegin daurades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.