Una de les coses que recordo cuinaba la meva mare , i encara cuina per els seus nets, son les croquetes, i com ens menjavem, d'amagat, la massa que reposava a la nevera.
Els meus fills ara fan el mateix, deixo reposar la massa i veig que li falta un trosset... és inevitable!
Crec que hi ha tantes combinacions de pasta per croquetes que podriem fer una cada dia de l'any sense repetir, aquest cop jo les vaig fer amb una mica de carn que quedava d'un rostit, verdures i alguna espècie.
Si, se les van menjar totes, a casa els agraden les croquetes, bé els agrada gairebé tot !!
Ingredients
-carn de rostit
-pebrot vermell
-pebrot verd
-ceba
-carbassa
-carbassó
-porro
-farina
-llet
-sal
-Pebre
-espècies (nou moscada, comí mòlt, curri)
-oli d'oliva
-ou
-pa ratllat
Primer de tot piquem la carn que tinguem, o bé a la picadora o, si tenim, amb un bon ganivet de cuina.
Reservem.
Pelem i piquem les la resta d'ingredients.
Posem oli, no gaire, en una paella i anem sofregint les verdures, que es vagin coent, fins que ens quedin en un punt molt cuites, però no cremades.
Afegim la carn, remenem, posem la farina, remenem bé, que no ens quedi crua per que es notària en el gust, afegim les espècies, sal, pebre i per últim anem afegint la llet calenta, fins aconseguir la textura correcta, sempre pensar que en refredar la massa queda mes compacta, volem que ens quedin cremoses per dins, com han de quedar les croquetes.
La massa és a punt quan se'ns desenganxa de la paella.
Deixem refredar en una safata.
Per fer les croquetes agafem una petita porció, li donem forma, l'arrebossem en ou batut i després en pa ratllat, fregim en oli calent.
Vistes desde el mirador del Turo de la Peira
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.