dijous, 25 de febrer de 2016

Galetes de xocolata amb gotes i Lacasitos


Fer aquesta massa de galetes és molt fàcil i sempre queden bé.
Ficar-les en el forn i l'olor que deixen a casa és un plaer, i menjar-te totes les que puguis  és el màxim!

Aquestes no s'han quedat a casa, bé, vam menjar algunes, si no hi ha una rebel·lió!, les altres han anat directament a la Pompeu Fabra,junt amb un Brownie d'Oreo, per recaptar fons per a projecte de final de carrera de la nostre Claudinita .



Ingredients.

-300 grams de farina de força
-225 grams de mantega
-160 grams de sucre moreno
-150 grams de sucre blanc
-2 ous
-essència de vainilla
-una mica de sal
-1 cullerada de llevat.en pols
-250 grams de gotes de xocolata
-Lacasitos



Primer batem la mantega, ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova però no desfeta, l'anem batent fins que tingui la consistència d'una pomada.

Anem llavors afegint el sucre blanc i el sucre moreno i  ho batent ...
Afegim els ous un a un i batent sense parar, la vainilla, la farina, la sal i el llevat, per últim les gotes de xocolata.


Deixem reposar la massa en un bol tapat amb film almenys 12 hores a la nevera.

Passat aquest temps fem petites boles amb la massa i les posem damunt d'una safata de forn, millor si tenim el paper especial,no cal que les aixafem gaire per donar-lis la forma de galeta per que en el forn amb l'escalfor ja agafen forma.
.
Tenir cura de no posar.les molt juntes perquè al enfornar.Si queden enganxades cal separar-les en calent, de seguida que les traiem del forns fent un tall amb un ganivet, sense problemes.
Les posem al forn calent a 180 graus fins que agafin color, uns 12 minuts.

Com les galetes al sortir del forn estan toves li he posat els lacasitos en calent per quan es refredin  quedin enganxats, si els poso abans d'enfornar, nom se si es desfan, jo per si de cas...!! així evito sorpreses.