dilluns, 5 de desembre de 2016

Coca de brioxets amb xocolata

Aquesta coca l'he fet per les meves companyes de treball, avui és un dia d'aquests diferents..molta gent fa pont, hi ha tranquil·litat als carrers, a més fa un dia ennuvolat ..
Esperem que un dolç casolà ens ajudi a remuntar el dia..i demà festa, quina setmana tan extranya !!
Feliç setmana a tothom!!!

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Nocilla o Nutella, o crema de cacao
-Ametlles llaminades
- sucre glas

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui,uns 15 minuts.

Per donar-li aquesta forma repartim la massa en més o menys parts iguals, posem una mica de nocilla i li donem forma de bola.
Posem les boles sobre una paper especial per a forn, de tal manera que estiguin a prop però que no es toquin, pòr que quan la massa creixi de s'ajuntessin.
Deixem reposar unes dues hores.

(Com jo la volia per al dia següent l'he deixat tapada amb un drap a la nevera unes 20 hores, i aquest matí l'he deixat a temperatura ambient més o menys una hora)

La pintem amb ou batut i posen les gotes de xocolata

Introduim al forn calent, 180 Graus 25 minuts.