dilluns, 28 de novembre de 2016

Pastís de full amb crema i pomes

Bon dia i feliç setmana a tothom!

Ha deixat de ploure i avui llueix un solet fantàstic a Barcelona.

Avui pasta de full, crema i pomes és la combinació perfecta per a un pastís.
Com sempre, la masa de pasta de full la podeu fer a casa, queda super bé, o podem comprar una  fresca o congelada, jo he utilitzat una fresca de la marca La cocinera.


Ingredients.

-1 Base de pasta de full
-4 Pomes
-1 cullerada de mantega
-sucre
-1 Ou per pintar la pasta de full
-1 llimona

Per a la crema 


-300 ml de llet
-2 rovells d'ou
-50 grams de sucre
-1 cullerada de maizena
-Pell de llimona
-1 branca de canyella
-25 grams de mantega




Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, la canyella i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el  sucre, la Maizena, els rovells d'oui i la mantega toveta.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.

La deixem refredar.


Estenem bé la pasta de full i la posem en un motlle.
Posem una capa de crema pastissera

Pelem els traiem les llavors i tallem les pomes a grills, les ruixem amb suc de llimona
Anem col·locant les pomes sobre de la crema, cal posar-les molt juntes,que no es vegi la crema.

Un cop tenim coberta tota la massa posem trossos de mantega sobre de les pomes i empolvorem amb sucre.

Si queda una vora pasta de full visible cal pintar-la amb ou batut.

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 25/30 minuts.

Si volem donar-li brillantor extra podem pintar les pomes amb melmelada de préssec o albercoc quan encara està calent.