dilluns, 18 de desembre del 2017

Per Nadal...Canelons


Arriben les festes de Nadal i arriben els deliciosos canelons.
Com sempre jo els prepado unes setmanes abans, amb tranquil·litat i els congelo, després quan els menjarem faig la beixamel i els gratino.
Encara tinc altres receptes de canelons aquesta és la típica la de la carn rostida, són contundents però a casa tenen molt èxit, així que val la pena fer-los.


Ingredients.

-Carn magra de porc
-Carn de vedella
- Pits de pollastre desossats
- cebes
- pastanagues
-tomàquet-sal
-pebre
-oli d'oliva
-vi ranci
-Llet
-Farina
-plaques per canelons
-Formatge per gratinar


Per a la beixamel.


-Llet
-farina
-mantega
-sal
-pebre
-nou moscada


Salpebrem totes les carns i les posem en una cassola amb oli,
Fregim a foc fort i quan estan daurades per tots els costats baixem el foc, posem el vi, les cebes ,les pastanagues i un parell de tomàquets madurs
Deixarem que es vagi fent una hora més o menys,que ens quedin ben rostides.
Deixem refredar ho piquem tot ben picat, amb la picadorra.


En una paella posem una mica de mantega i passem la carn, afegim una mica de farina deixem que la farina canvii de color i es barregi molt be amb la carn, afegim llavors la llet, cuna mica de sal,pebre i nou moscada,anem donant voltes fins que que es desenganxi de les paella. 
Retirem i reservem.

Coem les plaques per canelons quan la tinguem les posem damunt d'un drap sec, i net.
 Anem posant la carn i enrotllem.

 Bé, ja tenim les canelons, ara farem la beixamel.

 És molt senzill .. posem una mica de mantega en un cassó, i afegim la farina, li donem unes voltes que canvii de color i anem afegint la llet, a poc a poc, si veieu que us queda grumollós cap problema hi ha un truc .. feu servir la batedora elèctrica, queda fantàstic!.

No podem deixar de batre perquè no se'ns enganxi, posem una mica de sal, de pebre i nou moscada, deixem que bulli una mica ens quedi una mica espessa.

En una safata col.loquem un fons de beixamel els canelons, a sobre la resta beixamel i ja el formatge per gratinar.
Bones festes.!!!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.