dimecres, 16 de gener de 2013

Calçots Arrebossats



Els Calçots són una varietat de cebes tendres.
La ceba en general és una planta amb contingut de vvitamines i menerals molt ampli. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques, digestives i afrodisíaques. En el cas del calçot s'ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerigens.

En el meu afany per fer coses noves, després del comentari del Martí, ahir vaig comprar uns calçots "per arrebossar", són més fins que els que fem a la brasa, que vaig veure en una botiga, creia que quedarien durs, però van quedar boníssims i segur que ara que els tindrem de temporada repetirem moltes vegades ... encara que el Martí es queixi!



Ingredients.

-Calçots per arrebossar
-Farina
-Cervesa
-Sal
-Oli d'oliva

Netegem els calçots traient la part de baix i les primeres capes, que quedin ben nets.
Els salem una mica.
Preparem una massa amb farina i la cervesa, ha de quedar amb una textura una mica densa, perquè quedi enganxada en el calçot.

Els fregim en oli calent.
Quan els traiem de l'oli és ideal posar-los damunt de paper absorbent perquè perdin l'excés d'oli.
Llestos per menjar, cruixents i amb tot el sabor dels calçots .. Boníssims!
Que diuen "els experts" de casa que els volen acompanyar per la salsa de calçots ... la propera vegada ..