dilluns, 14 de gener de 2013

Pasta amb botifarra i carxofes

Sempre he pensat que a casa mengem molt variat i no repetim molt, algunes plats evidentment si perquè són els que més els agraden com el fricandó o l'arròs, però intento mai fer-ho exactament igual, sempre variem algun ingredient,, és típic a casa sentir ... això està molt bé però segur que ja no el tornarem a menjar igual.... no perquè no ho torni fer bo si no perquè tendeixo a canviar les receptes i gairebé mai les faig igual.


Quina va ser la meva sorpresa quan l'altre dia Martí em diu que perquè sempre menjàvem el mateix ¿?. Així que vaig pensar .. ara el vaig a sorprendre ....
Buscant receptes de pasta vaig trobar aquesta que em va semblar una mica diferent ia més porta carxofes que ens agraden molt i cal aprofitar que les tenim de temporada.

Som-hi!

Ingredients.

-1 paquet de pasta gran, tipus Tortiglioni
-6 carxofes
-2 Botifarres
-500 ml de brou
-1 cullerada de farina
-1 cullerada de mantega
-2 dents d’all
-oli d’oliva
-pebre
-Llimona
-Formatge Parmesà ratllat
-Julivert
-sal

Primer netegem les carxofes, els traiem les fulles menys tendres i les puntes, les tallem petites i les posem en aigua freda amb el suc de llimona uns minuts, uns 5-8 minuts és suficient.
Las escorrem.
En una paella fregim l'all pelat i posem a continuació les carxofes amb sal i una mica de pebre.
Deixem que vagin agafant color ia continuació li afegim la botifarra a la qual haurem tret la pell i tallat a trossets petits.
Quan la botifarra estigui ben daurada hi afegim el brou i deixem coure fins que redueixi del tot, uns 20 minuts.
Preparem una bola amb la mantega, la farina, i el julivert picat
l'afegim a les carxofes i remenem perquè ens quedi tot ben lligat.
Coem la pasta, com sempre amb abundant aigua salada.
Escorrem la pasta i la barregem amb la resta.
Servim amb formatge ratllat parmesà.
Èxit segur!