dijous, 5 de setembre de 2013

Membrillo de pomes Golden

Aquesta recepta és per a acompanyar, podem acompanyar un iogurt, quallada, Mató .. un bocí de pa de pessic fins i tot amb un tros de pa.
Amb aquestes quantitats ha sortit una ben gran, i només podem menjar petites porcions per que és molt dolç.

La veritat és que aquí no hi trobarem el gelificant, impossible, així que ho hem hagut d'anar a comprar a Alemania.encara que podem trobar en qualsevol supermercat la marca Dr.Oetker no venen aquest tipus de productes.

Ingredients


-1 kilo de pomes golden
-500 grams de sucre
-1 llimona
-40 grams de gelificant per fer melmelada


Pelem les pomes i els traiem la part de les llavors, posem les pomes en un bol amb aigua i suc de llimona, perquè no se'ns s'enfosqueixin.

La resta, pells i part de les llavors, el posem en una cazuelo cobert d'aigua i amb mig llimona i ho posem a bullir fins que redueixi l'aigua a la meitat, això ho fem per extreure la pectina.
Reservem.

Escorrem les pomes que teniem a l'aigua amb llimona i les posem en una cassola, tallada a trossos no molt grans, les deixem que es vagin coent i quan estiguin tovetes hi afegim el sucre, a continuació li afegim el gelificant dissolt en l'aigua que han deixat ls pells i les llavors quan les hem bullit.
Ho deixem coure tot junt i quan s'hagi consumit el líquid ho retirem del foc.
La recepta original posava que s'havien d'aixafar les pomes amb una cullera, jo les he triturat una mica amb la batedora electric fins aconseguir la textura que m'agradava.
Ho posem en un motlle, ho deixem refredar i ho guardem a la nevera.
Aquesta si que és una recepta dolça, dolça, per acompanyar i menjar en petites quantitats.

La veritat és que les pomes donen molt dejoc a la cuina, en dolç o salat.