dissabte, 21 de setembre de 2013

Patates gratinades

Aquesta recepta és fàcil, a casa els ha agradat molt, clar que les receptes amb patates sempre tenen molt èxit.
Si ens agrada i els volem donar un toc especial els podem afegir una mica de formatge manxego ratllat o roquefort.

Ingredients.


-1 Quilo de patates
-1 ceba
-200 Ml de nata liquida o llet evaporada
-50 Ml de llet
-sal

-Pebre
-Oli d'oliva

En una cassola posem una mica d'oli i la ceba tallada fina.La deixem coure a poc a poc.
Tallem les patates al làmines molt fines.
En un motlle posem làmines de patates i anem posant enmig una mica de la ceba.
Fem una barreja amb la nata i la llet, sal i pebre i ho tirem a sobre les patates.

Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts
Si fem servir llet evaporada la recepta quedés molt més lleugera, en aquest cas jo la vaig fer bastant semblant a l'original, com penso tornar a fer-la més vegades provaré amb la llet evaporada.