dissabte, 21 de setembre de 2013

Pastís de porros. Flamiche

Enllaçant blocs de cuina que segueixo amb altres que segueixen altres .. i així una cadena de blocs, a part de veure que hi ha blocs increïbles, professionals diria jo, aprens moltes coses, algunes receptes en principi no "les veig" em resulten rares, perquè penso que no quedaran consistents els pastissos, o que la temperatura de cocció és massa forta, però sempre e la primera vegada que faig una recepta nova intento ser molt fidel a l'original.
I dic això per que aquest pastís de porros és molt semblant, gairebé idèntic a una quiche, només que no porta ni llet ni nata ni llet evaporada ... però he decidit fer-la i ha quedat molt bé.
No apte per a gent a la qual no li agradi el gust de cebes, i és millor fer-ho amb cebes de figueres, per que té un sabor molt intens i amb les cebes de cuina normals potser quedaria massa fort.
La massa brisa la podem fer a casa, però les que venen fetes sempre ens faciliten les receptes, veritat?
Aquest recepta l'he tret de  Mercè a la cuina,he descobert el blog fa poc i té receptes molt interessants.
La recepta original porta Herbes Provençals, però jo no li he posat.


Ingredients.

-3 porros grans
-3 cebes de Figueres
-3 ous
-2 cullerades de mantega
-2 cullerades de farina
-1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
-Pebre
-Sal
-Una mica de formatge ratllat ( parmesà o emmental)
-Herbes  Provençals ( al gust)
-1 base de massa brisa


Folrem un motlle rodó amb la massa brisa i el deixem reservat a la nevera.

Tallem els porros finets i les cebe.
Posem en una cassola la mantega i afegim les cebes, els donem unes voltes, uns 5 minuts i afegim els porros, els deixem coure uns 5 minuts més, posem unes 4 o 5 cullerades d'aigua i ho tapem , deixem coure uns 30 minuts.

Passat aquest temps colem les verdures i reservem el líquid, queda poc, que deixen anar.
Barregem en un bol les dues farines, els rovells dels ous, sal, pebre, i una mica del líquid de la cocció que havíem reservat, ens ha de quedar una massa suau i una mica espessa.
Barregem tot amb  les verdures i les clares montades punt de neu.

Posem tota la barreja sobre de la base de massa brisa que haviem reservat i el espolvorem amb el formatge ratllat i les herbes provençals, si ens agraden.

El posem en el forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts.