dimarts, 24 de setembre del 2013

Pa de pessic de iogurt amb cobertura de fruits secs

Aquest és un d'aquests bescuits que sense tenir res especial ha quedat boníssim.
La veritat és que he improvisat una mica per que amb de tants dies de festa, bé un pont, el rebost esta el que es diu: ... que té ressò ..
És el típic pa de pessic de iogurt, el de sempre, i li he donat una aroma de vainilla.

Ingredients.

-1 iogurt natural
-2 mesures de sucre
-3 mesures de farina
-1 sobret de llevat en pols
-3 ous
-1 mesura d'oli fluix d'oliva o gira-sol
-Aroma de vainilla o pell de llimona ratllada,o canyella en pols.
-1 poma
-2 cullerades de mantega
-Avellanes o nous, o ametlles, panses..
-50 grams de sucre
-2 cullerades de mantega
-1 Llimona


Escalfem el forn a 200 graus.
Tallem molt fina o ratllem la poma i la ruixem amb suc de llimona.
Preparem el pa de pessic barrejant els rovells dels ous ben batuts amb el sucre, molt a poc a poc l'oli, l'aroma, la farina tamisada amb el llevat i finalment les clares muntades a punt de neu.
Cal recordar que per muntar bé les clares han d'estar netes, això vol dir que si se'ns trenca l'ou al obrir-lo i es barreja el rovell amb la clara aquesta ja no ens pujarà, i que sempre per muntar les clares a punt de neu és ideal posar-li una mica de sal.

Posem la massa en un motlle i li posem per sobre la poma ratllada que haviem reservat, i ho posem al forn baixant la temperatura a 170 graus, durant 40 minuts, intentem no obriu el forn durant la cocció perquè sinó la massa se'ns baixarà.
Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció posem en una cassola la mantega, que es vagi desfent amb els 50 grams de sucre i les avellanes o el que hàgim pensat que pot combinar amb el nostre pa de pessic, poden ser panses, pistatxos, nous ... o una barreja de tot, deixem que es caramel·litzi una mica, només que canviï de color, i el repartim sobre del pa de pessic, ho deixem 5 minuts més al forn i ja podem treure.







dissabte, 21 de setembre del 2013

Els Mojitos de la Pilar

Algunes vegades en la vida ens passen coses d'aquelles que jo anomeno "màgiques", per sort passen bastant sovint i sempre per a bé, el que fa que la vida sigui millor, que ampliem el nostre cercle d'amigues i que coneguis o et retrobes amb persones que aporten molt a la teva vida ... i això és el que em va passar ami fa ja gairebé un any.
Els que em coneixeu i parleu amb mi ja sabeu que em vaig retrobar amb una antiga companya de l'escola, El Republica Argentina, que no havia vist des que teniem 13 anys ... d'això fa molt, molt de temps.
Hem quedat diverses vegades amb altres companyes que hem anat localitzant, i al grup s'han afegit més.Ara mateix el grup està en 8, mes les que tenim localitzades per Facebook però que encara no hem pogut veure en persona, exepte Esther que va venir un dia d'Itàlia i algunes les van poder veure i gaudir una estoneta de la seva companyia.
A la classe erem unes 50.
Bé l'altre dia Cristina C. ens va obrir les portes de casa seva per poder organitzar  un sopar, cadascuna va posar una cosa, embotits, formatges, un quiche bonissima que va fer Cristina P. de gírgoles i gambes,. i uns pastissos que vaig portar jo, un formatge amb Préssec i un pa de pessic bàsic amb una mica de xocolata.
Bé aquesta entrada és per donar un homenatge als Mojitos que ens va preparar Pilar, que a part d'estar bonisims, jo no havia pres mai cap, ens van fer riure molt, sobretot pels enormes gots que vam fer servir, i és que Pilar és així .......
Estaven molt bons, i acompanyats amb el sopar no ens  va "perjudicar" massa ..
Nenes...sou la ostia!!!!!
Pilar em diu que no sap les mesures per que ella els fa a ull, en les festes del seu poble arriben a preparar fins a 500 ... gairebé res!


Ingredients.

-Ron torrat
-Sucre moreno
-Gel picat
-Lima
-Fulles de menta
-7 up

Posem el gel picat, uns trossos de llima, un pel de fulles de menta, una cullerada de sucre moreno, el rom, i el 7 up.
M'han comentat que hi ha gent que ho fa amb sifó, aqui si que no puc opinar per que de moment aquest ha estat el meu primer Mojito ... però no l'últim.

  Gràcies Pilar, gràcies a totes!


A les fotos...Cristina C.,Cristina P., Montse Cortés,Montse Costas, Nuria, Conxita, Pilar,i jo.












Patates gratinades

Aquesta recepta és fàcil, a casa els ha agradat molt, clar que les receptes amb patates sempre tenen molt èxit.
Si ens agrada i els volem donar un toc especial els podem afegir una mica de formatge manxego ratllat o roquefort.

Ingredients.


-1 Quilo de patates
-1 ceba
-200 Ml de nata liquida o llet evaporada
-50 Ml de llet
-sal

-Pebre
-Oli d'oliva

En una cassola posem una mica d'oli i la ceba tallada fina.La deixem coure a poc a poc.
Tallem les patates al làmines molt fines.
En un motlle posem làmines de patates i anem posant enmig una mica de la ceba.
Fem una barreja amb la nata i la llet, sal i pebre i ho tirem a sobre les patates.

Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts
Si fem servir llet evaporada la recepta quedés molt més lleugera, en aquest cas jo la vaig fer bastant semblant a l'original, com penso tornar a fer-la més vegades provaré amb la llet evaporada.





Albergínies amb tomaquet i mozzarella

Aquesta recepta és de les que m'agraden ... molt tomàquet que he fregit poc a poc amb una mica d'oli, haste que queda separat el tomaquet de l'oli i agafa aquest color vermell tan intens ... albergínies, i formatge mozzarella ...Per acompanyar amb un bon pa de pagès

Ingredients

-3 Albergínies
-1 quilo de tomaquets vermells madurs
-Formatge Mozzarella 
-alfàbrega
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva

Escaldem els tomàquets en aigua calenta per poder pelar-los amb facilitat. Les traiem la pell, les llavors iels fregim amb una mica d'oli fins que ens quedi separat l'oli.
Els espolvorems amb alfàbrega, sal i pebre.
Reservem.
Tallem les albergínies amb talls al llarg, fins i uniformes, i les passem per la paella o planxa amb molt poc oli.

En un motlle anem posant una capa d'albergínies, tomàquet i Mozzarella, i així fins a finalitzar amb una capa de formatge.
El posem al forn calent a 200 graus uns 20-25 minuts.

El servim calent.






Pastís de porros. Flamiche

Enllaçant blocs de cuina que segueixo amb altres que segueixen altres .. i així una cadena de blocs, a part de veure que hi ha blocs increïbles, professionals diria jo, aprens moltes coses, algunes receptes en principi no "les veig" em resulten rares, perquè penso que no quedaran consistents els pastissos, o que la temperatura de cocció és massa forta, però sempre e la primera vegada que faig una recepta nova intento ser molt fidel a l'original.
I dic això per que aquest pastís de porros és molt semblant, gairebé idèntic a una quiche, només que no porta ni llet ni nata ni llet evaporada ... però he decidit fer-la i ha quedat molt bé.
No apte per a gent a la qual no li agradi el gust de cebes, i és millor fer-ho amb cebes de figueres, per que té un sabor molt intens i amb les cebes de cuina normals potser quedaria massa fort.
La massa brisa la podem fer a casa, però les que venen fetes sempre ens faciliten les receptes, veritat?
Aquest recepta l'he tret de  Mercè a la cuina,he descobert el blog fa poc i té receptes molt interessants.
La recepta original porta Herbes Provençals, però jo no li he posat.


Ingredients.

-3 porros grans
-3 cebes de Figueres
-3 ous
-2 cullerades de mantega
-2 cullerades de farina
-1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
-Pebre
-Sal
-Una mica de formatge ratllat ( parmesà o emmental)
-Herbes  Provençals ( al gust)
-1 base de massa brisa


Folrem un motlle rodó amb la massa brisa i el deixem reservat a la nevera.

Tallem els porros finets i les cebe.
Posem en una cassola la mantega i afegim les cebes, els donem unes voltes, uns 5 minuts i afegim els porros, els deixem coure uns 5 minuts més, posem unes 4 o 5 cullerades d'aigua i ho tapem , deixem coure uns 30 minuts.

Passat aquest temps colem les verdures i reservem el líquid, queda poc, que deixen anar.
Barregem en un bol les dues farines, els rovells dels ous, sal, pebre, i una mica del líquid de la cocció que havíem reservat, ens ha de quedar una massa suau i una mica espessa.
Barregem tot amb  les verdures i les clares montades punt de neu.

Posem tota la barreja sobre de la base de massa brisa que haviem reservat i el espolvorem amb el formatge ratllat i les herbes provençals, si ens agraden.

El posem en el forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts.












Crestes de Salmó

Ja fa molts dies que no poso cap recepta al blog, és una mica difícil accedir a l'ordinador de casa i en el portàtil és una mica mes incòmode, així que avui m'he posat mans a l'obra i vaig a penjar unes quantes .. .
Aquesta recepta l'he copiat d'una revista, a casa ha agradat molt, clar que amb els ingredients que porta no podia fallar.
Les he cuit al forn, com a la recepta original, potser no queden tan cruixents, però si mes suaus i no tan olioses.
La pasta de crestes l'he comprat ja feta, van 16 bases en un paquet i surten molt bé.

Ingredients.

-1 paquet de massa de crestes
-3 ous
-200 grams de Salmó fresc
-cibulet o julivert
-125 ml de llet
-1 cullerada de mantega
-1 cullerada de farina
-Sal
-Pebre

Coem els ous que ens quedin durs. Un cop freds els pelem els piquem i reservem.

Tallem el salmó a daus molt petits, reservem.
Preparem una beixamel com sempre, i parar cassola amb una mica de mantega, la farina, deixem que passi uns minuts i anem afegint la llet fins a crear una beixamel final, en aquest cas una mica espessa, afegim una mica de sal i pebre, i si ens agrada una mica de nou moscada, finalment afegim ala beixamel els ous picats, els daus de salmó i una mica de julivert picat o cibulet, ho deixem coure 2 o 3 minuts i ho retirem del foc.
Ho deixem temperar.

Omplim les crestes, segellant bé les vores amb una forquilla, les pintem amb ou batut .
Les punxem sobre amb una punta de ganivet perquè surti el vapor mentre es fan  i les posem al forn calent a 200 graus uns 20 minuts, fins que estiguin daurades.





dijous, 5 de setembre del 2013

Membrillo de pomes Golden

Aquesta recepta és per a acompanyar, podem acompanyar un iogurt, quallada, Mató .. un bocí de pa de pessic fins i tot amb un tros de pa.
Amb aquestes quantitats ha sortit una ben gran, i només podem menjar petites porcions per que és molt dolç.

La veritat és que aquí no hi trobarem el gelificant, impossible, així que ho hem hagut d'anar a comprar a Alemania.encara que podem trobar en qualsevol supermercat la marca Dr.Oetker no venen aquest tipus de productes.

Ingredients


-1 kilo de pomes golden
-500 grams de sucre
-1 llimona
-40 grams de gelificant per fer melmelada


Pelem les pomes i els traiem la part de les llavors, posem les pomes en un bol amb aigua i suc de llimona, perquè no se'ns s'enfosqueixin.

La resta, pells i part de les llavors, el posem en una cazuelo cobert d'aigua i amb mig llimona i ho posem a bullir fins que redueixi l'aigua a la meitat, això ho fem per extreure la pectina.
Reservem.

Escorrem les pomes que teniem a l'aigua amb llimona i les posem en una cassola, tallada a trossos no molt grans, les deixem que es vagin coent i quan estiguin tovetes hi afegim el sucre, a continuació li afegim el gelificant dissolt en l'aigua que han deixat ls pells i les llavors quan les hem bullit.
Ho deixem coure tot junt i quan s'hagi consumit el líquid ho retirem del foc.
La recepta original posava que s'havien d'aixafar les pomes amb una cullera, jo les he triturat una mica amb la batedora electric fins aconseguir la textura que m'agradava.
Ho posem en un motlle, ho deixem refredar i ho guardem a la nevera.
Aquesta si que és una recepta dolça, dolça, per acompanyar i menjar en petites quantitats.

La veritat és que les pomes donen molt dejoc a la cuina, en dolç o salat.







Pa de pessic amb peres o pomes

Com han anat les vacances? ja gairebé tot a punt per tornar a l'escola, llavors si que comença ja realment la vida "normal".
Encara que no he posat cap recepta en el blog aquestes vacances he cuinat bastant, sobretot he repetit alguns pastissos, les que mes agraden a casa, la veritat és que el forn dóna força calor, però no hi ha problema, així que ho encenc jo surto de la cuina ..
Per començar aquesta nova temporada ho faig amb una creació de Mary, del bloc CUCHILLITO Y TENEDOR .. primer el vaig fer amb peres, va quedar bonissim, així que l'endemà ho vaig fer amb pomes ... i també va quedar molt bo.
He canviat algunes coses respecte a la recepta original, no per millorar el pastís, és impossible, sinó per donar-li l'aroma que ens agrada.

Ingredients.

-280 grams de farina de rebosteria
-150 grams de sucre + 50 grams
-1 sobre de llevat en pols
-100 ml de llet
-4 ous
-200 ml d'oli d'oliva suau
-suc de llimona
-10 peres no gaire grans. en aquesta recepta son de la varietat Ercolina
-Canyella en pols
-Canyella en rama,vainilla,pell de llimona


Primer pelarem les peres, o pomes,  els que tret les llavors amb l'estri especial.
Les posem en una cassola amb aigua i els 50 grams de sucre, ales horres posem la vainilla o la canyella o la pell de llimona, depèn de l'aroma que li volem donar.
Jo vaig fer el de peres amb aroma de vainilla i el de poma amb una branqueta de canyella i pell de llimona.
Ho posem ha bullir uns 5 minuts, no han de quedar molt cuites només volem que quedin aromatitzades.
Quan les tinguem a punt les posem a sobre d'un escorredor perquè perdin l'aigua.
Preparem el pa de pessic.
Barregem la lllet amb 2 cullerades de suc de llimona i ho deixem reposar uns 15 minuts

Batem els ous amb el sucre, a continuació afegim la llet que havíem barrejat amb la llimona, a poc a poc anem incorporant l'oli i batent, i per últim afegim la farina tamisada amb el llevat i llavors li podem afegir una mica de canyella o aroma de vainilla, el que més ens agradi, fins i tot una mica de ratlladura de pell de llimona. En aquests pastissos jo he posat una mica de canyella.
Ho posem en un motlle untat o  amb el paper especial, i anem col-locant les peres, o pomes de tal manera que s'enfonsin en la massa.
El posem al forn calent a 180 graus uns 30-35 minuts.

La veritat és que el pastís amb la textura de la fruita cuita i aromatitzada és increïble.
 Es molt senzilla de fer i us asseguro que és per triomfar ...


De peres Ercolines




 De pomes Golden