dissabte, 15 de febrer de 2014

Porros gratinats

Aquesta recepta la podem fer en 2 versions.
En una la beixamel en lloc de llet pot ser el brou de bullir els porros, ia més poden servir els porros sense l'embolcall de pernil dolç, d'una o altra manera queden igual de bons.

Ingredients.

-Porros
-talls de pernil dolç
-formatge per gratinar
-Llet
-Farina
-nou moscada
-Sal
-Pebre
Netegem els porros i eliminar les parts verdes.
Els bullim amb una mica de sal, perquè no ens quedin amb tanta aigua és millor coure'ls al vapor.
Si els volem fer amb el pernil, un cop cuits escorrem tota l'aigua i els emboliquem amb el pernil.
Els posem en una safata per forn.
Fem, com sempre, la beixamel i la posem per sobre., La beixamel amb llet o be amb l'aigua de la seva cocció.
Li posem el formatge ratllat i els gratinem.
Llestos per servir.

 El Porro és una planta coneguda a Europa des de temps consumida ja a l'antic Egipte en el 4000 a. C., 
 Cal destacar que és font d'un carbohidrat anomenat inulina. 
Combinen molt bé en infinitat de sopes, i amb diversos vegetals.