dilluns, 2 de juny de 2014

Pastís d'albercocs i pomes

Aquest pastís m'ha agradat especialment.
Em la recepta original va amb albercocs en almívar, però com ja ha començat la temporada jo els he posat frescos.
Els he pelat i desossat i amb la cocció han quedat desfets , ha donat una textura molt
bona al farcit.


Aquest pastís quedaria bé amb altres farcits, que provaré properament, com pomes i cireres, o ruibarbre, préssec ...peres de temporada..
Del blog L'exquisit

Ingredients

Per a la massa

-150 grams de farina
-85 grams de sucre
-50 grams de farina d'ametlles
-1 culleradeta de sucre avainillat
-1 ou
-sal
-75 grams de mantega

Per al farcit

-2 pomes Golden
-10 albercocs
-1 cullerada de farina
-60 grams de sucre
-1 cullerada de sucre avainillat
-2 cullerades de pa ratllat

Per decorar ametlles laminades



Barregem la farina, i la farina d'ametlla amb el sucre i una mica de sal, afegim la mantega tova i pastem amb les mans.
Estirem la massa i amb la meitat folrem un motlle, ideal si li posem el paper especial.
Amb la resta de la masa fem, més o menys la forma del motlle, la dejem, estesa en un paper i fiquem les dues masses a la nevera mínim una hora, que quedin fredes.


Preparem el farcit.
Barrejar les pomes pelades, tallades i sense les llavors amb la farina, el sucre, el sucre de vainilla i amb els albercocs també pelats sense l'os i en tporcitos
Cobrir el fons del pastís amb el pa ratllat (absorbirà la humitat de la fruita) i poseu les pomes i els albercocs. Tapem amb l'altra part de la massa que havíem reservat.
Premem les vores de la massa perquè quedin ben segellats, amb una forquilla mateix.
Fiquem al forn calent a 160 graus uns 50-60 minuts. 

En els 5 últims minuts de cocció posem la ametlles per sobre del pastís, si les ametlles són crues, si estan ja torrades les posem un cop finalitzada la cocció.