dissabte, 1 de novembre de 2014

Galetes de carbassa, xocolata i avellanes






Des de fa ja molts anys per a la Castanyada compro una carbassa i la buido, li faig ulls, boca ... li intento donar un aspecte "terrorífic" als meus fills els encanta, la nit del 31 poso una espelma dins i ens il·lumina i dóna ambient. 
L'interior de la carabassa l'aprofito per fer puré, i galetes, com en aquesta ocasió. 
L'any passat ja vaig fer unes galetes molt semblants, però aquest any hem afegit avellanes. 
I és que la nit del dia 31 d'octubre i l'1 de novembre són dies per pensar, i per recordar els que ja no estan físicament amb nosaltres..pero sempre els recordarem i els tindrem en els nostres cors.



Ingredients.


-60 grams de mantega
-100 grams de carbassa cuita
-50 grams de sucre moreno
-1 ou
-100 grams de farina de rebosteria
-1 cullaredeta petita de Bicarbonat
-Essència de vainilla o sucre avainillat
-canyella en pols, gingebre i cardamom, anís (Les espècies van al gustpodem barrejar les que mes ens agradin)
-Sal
-50 grams de gotes de xocolata o trocets de xocolata 70 %
-Avellanes trocejades


Hem de tenir la mantega a temperatura ambientcom sempre que fem galetesha d'estar tova però ferma.
Batem la mantega fins que ens quedi la textura d'una pomadaafegim llavors la carabassaseguim batent i afegim el sucrel'ou sencerla vainillauna culleradeta de bicarbonatun pessic de sal i les espècies  ..
Finalment afegirem la farina, les avellanes i la xocolata.
Ho barregem tot bé i ho deixem reposar a la nevera una estonaque la massa ens quedi una mica dura.
Posem una paper per forn damunt d'una safata ia sobre posem petites porcions de la massa, amb cura perquè al forn baixen i s'expandeixen una mica.
Les posem al forn calent a 180 graus uns 10 minuts,.