dissabte, 27 de desembre de 2014

Crema de Porros i poma


Aquesta recepta és del bloc La cuina del Miquel que és un bloc del que sóc fidel seguidora, per que tant les receptes com la presentació de les mateixes són fabuloses, us animo a que us doneu una volteta pel blog.
Aquesta crema la vaig fer el dia de Sant Esteve, abans dels canalons.
Després de la nit de Nadal i Nadal on, inevitablement, es fan molts extres gastronòmics pensava que alguna cosa més "suau" abans dels canelons ens vindria bé.
La meva mare, que és amb diferència, la més critica amb mi, i no només amb el que cuino, la va trobar bonissima, i la veritat és que ho estava, repetirem.


Ingredients.

-500 Grams de porros
-500 Grams de pomes Golden
-200 Ml de llet evaporada, o nata liquida, o llet normal
-una mica d'oli
-Pebre blanca mòlta
-Nou moscada mòlta
-sal


Pelem, netegem i tallem els porros en juliana, pelem i traiem les llavors a les pomes.
Posem una mica d'oli en una cassola i re ofeguem els porros, que ens quedin ben fets però que no agafin color.
Afegim llavors les pomes trossejades, li donem unes voltes i ho cobrim d'aigua.
Ho deixem bullir uns 15 minuts.
El triturem bé i ho passem pel colador xinès, que ens quedi una crema un punt espessa perquè en afegir la nata queda més suau.
Anem afegint la nata una mica de sal, pebre blanc i si ens agrada un punt de nou moscada.
Llesta per servir, calent, freda o temperada.