dilluns, 1 de desembre de 2014

Xocolata i plàtan


Aquest cap de setmana ha estat molt atrafegat, per a mi, a casa, com ja sabeu me encanta Nadal, llavors intento posar tota la casa a punt durant el mes de desembre ... això vol dir ... decoració , compra dels aliments que s'han de congelar, ordre,molt ordre a la cambra dels nens per veure que es tira, que es regala ...ordre..y ja després a gaudir de les festes ... a tope!
Bé entre tot aquest rebombori m'he "parat" per fer un pa de pessic, que quan vaig veure la recepta vaig pensar ... aquesta l'has de fer Lucia..i també, quan sigui el moment portar-la al Club de Lectura per que aquesta els agradarà segur
Molt intens, molt, el Plàtan gairebé no és nota...bonisimmm!!!!!.
del bloc l'exquisit.

Ingredients.

-4 Plàtans, de Canaries
-2 ous
-115 Grams. mantega
-145 Grams. sucre moreno
-125 Grams. farina per bescuits
-1 cullaradeta de llevat amb pols
-1 Culcharadita d'extracte de vainilla
-1 Culleradeta de canyella en pols
-30 Grams. cacau pur en pols
-1 Culleradeta bicarbonat
-1 Pessic de sal
-Chips o trossets de xocolata

Pelem i aixafem els plàtans amb una forquilla.
Separem les clares dels rovells dels ous i les muntem a punt de neu amb una mica de sal.
Reservem les dues coses.
Barregem la mantega, que ha d'estar toveta, no desfeta, amb els rovells dels ous, batem bé, sense deixar de batre afegim els plàtans, la farina,el llevat, el cacau, el bicarbonat, la sal i la canyella, i els xips o trossets de xocolata.
Per últim i poc a poc anem incorporant les clares que teníem a punt de neu.
El posem en un motlle per forn, amb paper especial, i ho introduïm al forn calent a 175 graus uns 50-55 minuts.
Esta bo, molt bo d'un dia per l'altre, i com és molt "intens" surten moltes racions.
Feliç setmana a tothom !!!
Gràcies per mirar aquesta recepta.