dimarts, 9 de desembre de 2014

Salmó amb full

Aquesta és una versió més senzilla d'un plat que vaig fer el Nadal passat, en l'anterior portava una beixamel d'espinacs, però aquesta vegada al Salmó anava acompanyat unes cebes de figueres fetes amb oli d'oliva a foc lent, i amb molt carinyo!


Com vam estar fora de casa aquest llarg cap de setmana i vam arribar a hora de dinar va ser anar la nevera i pensar ... que menjarem?
És un plat molt senzill, que es pot fer amb diferents farcits i que, gairebé segur, agrada a tothom.

Ingredients.

-1 Llom de salmó sense pell ni espines
- Pasta fullada
-3 Cebes de figueres (o espàrrecs, o pebrots)
-Sal
-Pebre
-Oli D oliva
-1 ou



Posem oli d'oliva a escalfar en una paella i afegim les cebes pelades i tallades fines, que es vagin fent a poc a poc.
En una planxa passarem el salmó, ens ha de quedar mig fet, és a dir que no ens quedi torrat, simplement fet en un punt cru, s'acaba de fer al forn.
Estenem una làmina de pasta de full i posem a sobre el salmó i sobre del salmó les cebes, sal i pebre
Posem l'altra làmina a sobre i el tanquem.
El punxem una mica amb una forquilla, i ho pintem amb ou batut jo li he posat per sobre unes llavors de rosella, per decorar.
El introduïm al forn encoratgi a 200 graus fins que la pasta de full ens quedi de color torradet.