dilluns, 17 de febrer del 2014

Pastís de formatge amb aroma de taronja

D'aquest pastís vaig fer 2 versions.
Una amb una base de galetes de canyella, igual que la de Sant Valentí, però amb Taronja, i una altra sense base que vaig regalar a unes persones encantadores i que sempre estan feliços que els porti alguna cosa dolça per esmorzar.
Carme em va dir que li va agradar molt amb aroma de taronja, molt més que amb llimona, potser per que el va sorprendre el gust, ja que normalment els pastissos de formatge van acompanyades de llimona.
A casa no ha estat així, ni per a mi, estava molt bona amb Taronja, però m'agrada molt més amb llimona, bé excepte Alfonso que deia que no havia notat la diferència?


IIngredients

-400 grams de formatge tipus Philadelphia
-4 ous
-150 grams de sucre
-ratlladura de pell de llimona
-10 grams de mantega
-Sucre avainillat

Barregem els ous amb la ratlladura de pell de taronja, el sucre i una culleradeta de sucre avainillat.
Anem batent i incorporant el formatge, fins que ens quedi una massa llisa i suau.
El posem al forn calent a 150 graus uns 50 minuts.
Traiem del forn i ho deixem refredar.
La podem decorar amb trossets de taronja fresca o unes fulletes de menta.





Crema de coco

Aquesta crema us la recomano molt especialment.
M'ha agradat molt, per la textura, pel sabor, a coco sense que arribi a ser pesada, suau.
A
casa meva han estat totalment d'acord amb aquest veredicte.
La llet de coco la podem trobar en qualsevol supermercat, no és un producte car.
Amb aquesta quantitat em van sortir 5 copes.

Ingredients.
-500 ml de llet de coco
-200 ml de llet
-3 ous
-100 grams de sucre
-1 cullerada de maizena
-coco ratllat per decorar


Posem a escalfar el sucre amb la llet de coco i la llet normal, separarem una tassa on barrejarem els ous i la maizena.
Quan ja estigui ben calent ia punt de bullir anem afegint la barreja de llet, ous i maizena, a poc a poc i batent fins que espesseixi i el retirem del foc.
El posem en copes, bols o terrines i deixem que es refredi. Per decorar li podem posar una mica de coco ratllat per sobre.








Pomes amb Pastís

Aquest pastís de poma és per als que ens agraden molt, molt els pastissos amb poma .. per que porta 1 quilo, això fa que sigui un pa de pessic molt suau amb una quantitat ben bona de pomes fetes al forn i amb aroma de canyella,. . m'encanta!
La dificultat és o, fàcil, fàcil. Les pomes que he posat són golden, però crec que també quedaria amb un altre tipus de poma i fins i tot amb peres.
Del blog visca  la cuina

Ingredients.

-1 kg de Pomes
-3 ous
-100 grams de sucre
-125 grams de farina
-1 sobre de llevat en pols
-5 cullerades d’oli suau

-Canyella en pols

Si li volem donar un toc de llimona li podem posar una mica de pell de llimona ratllada, com en aquest cas.
Batem els ous amb el sucre, anem afegint la farina tamisada, el llevat i la canyella, ia continuació l'oli.
Pelem i tallem a trossets les pomes.
Posem la massa en un motlle i sobre les pomes.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.

La veritat és que vam menjar a casa un tros quan estava temperada i estava bonissima, però al endemà encara estava millor.
Quina pena que aquesta tarda quan arribi a casa ja no quedarà per berenar ... hauré de fer una altra!




dissabte, 15 de febrer del 2014

Porros gratinats

Aquesta recepta la podem fer en 2 versions.
En una la beixamel en lloc de llet pot ser el brou de bullir els porros, ia més poden servir els porros sense l'embolcall de pernil dolç, d'una o altra manera queden igual de bons.

Ingredients.

-Porros
-talls de pernil dolç
-formatge per gratinar
-Llet
-Farina
-nou moscada
-Sal
-Pebre
Netegem els porros i eliminar les parts verdes.
Els bullim amb una mica de sal, perquè no ens quedin amb tanta aigua és millor coure'ls al vapor.
Si els volem fer amb el pernil, un cop cuits escorrem tota l'aigua i els emboliquem amb el pernil.
Els posem en una safata per forn.
Fem, com sempre, la beixamel i la posem per sobre., La beixamel amb llet o be amb l'aigua de la seva cocció.
Li posem el formatge ratllat i els gratinem.
Llestos per servir.

 El Porro és una planta coneguda a Europa des de temps consumida ja a l'antic Egipte en el 4000 a. C., 
 Cal destacar que és font d'un carbohidrat anomenat inulina. 
Combinen molt bé en infinitat de sopes, i amb diversos vegetals.





Pa de pessic amb coco

Avui volia fer un pa de pessic una mica diferent.
Patricia em va portar un paquet de coco ratllat d'una pastisseria de Badalona, ella sempre fa els pastissos amb aquest coco que és molt fresc i té una textura estupenda.
Així que aquesta vegada el pa de pessic és de coco!
Ingredients.

-4 Ous
-100 Grams de farina
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-50 Grams de coco ratllat
-1 Sobre de llevat
-1 Pessic de sal
Batem els ous amb la mantega, a temperatura ambient i una mica de sal.
Sense deixar de batre afegim poc a poc la farina tamisada, el llevat, el coco i finalment la mantega.
Posem aquesta barreja en un motlle de pastissos, com sempre ideal si el fem amb un paper de forn, i si no hem de pintar el motlle amb mantega.
Introduïm al forn calent a 170 graus 40 minuts.
Com es veu a la foto l'he pintat una mica amb xocolata de cobertura i ho he empolvorat amb coco ratllat.









Pastís de formatge amb canyella. Galetes (Sant Valentí)

Sempre és un bon dia per celebrar l'amor. Que estimem, que ens estimen, o que estem enamorats ...
Encara que nosaltres per tradició no celebrem aquest dia, els obsequis són per Sant Jordi amb els llibres i les Roses, mai està de més tenir detalls amb la gent a la que vols, aprecies i que formen part del teu dia a dia.
Així que .. com demostrar-ho?.. amb unes galetes i un pastís.
Tenia pensat fer una altra decoració, però amb tota la feina que tinc últimament no vaig tenir temps de deixar refredar la gelatina, així que al final vaig posar una cobertura total de melmelada de maduixa amb gelatina, la idea era donar-li forma de cor, però bé com havia fet les galetes les vaig posar com a detall de la celebració del dia.
Felicitats a tots els que celebreu aquest dia!!!!!
Aquest pastís en realitat és el típic de formatge, amb la diferència que la base és de galetes de canyella, ia més no porta iogurt, el que ho fa més consistent.
És molt fàcil de fer i queda espectacular de bo.
Amb aquestes quantitats surt un pastís com per a 8-10 persones

Ingredients.

-250 Grams de galetes de canyella
-100 Grams de mantega
-600 Grams de formatge. tipus Philadelphia
-150 Grams de sucre
-4 ous
-ratlladura de pell de llimona
-2 Cullerades de maizena


Triturem les galetes i les barregem amb la mantega toba.Con aquesta barreja omplim el fons d'un motlle, ideal si li posem paper de forn.
Aixafem que quedi ben distribuït i ho deixem a la nevera.
Mentre fem una barreja amb el formatge, els ous batuts, la maizena, el sucre i la ratlladura de pell de llimona, també pot ser de taronja, li podem també posar uns gerds, o panses.
Posem aquesta barreja sobre de la base que havíem fet de galetes triturades i ho posem al forn calent a 160 graus uns 75 minuts.
Per fer la cobertura posem a escalfar melmelada de maduixes, o de qualsevol altra fruita que ens agradi, aquest tipus de pastissos combinen molt bé amb la de fruites del bosc, o nabius .. això al vostre gust, amb dos cullerades d'aigua.
Hidratem unes fulles de gelatina, quan estan toves les posem dins de la melmelada calenta un cop retirada del foc,ho batem bé i deixem que es refredi. Abans que agafi molta consistència, o sigui que no estigui freda del tot el posem a sobre del pastís, distribuint bé.


Les galetes estan fetes amb la recepta de galetes de Nadal i de Halloween que estan en aquest bloc.
A unes els he posat colorant de color vermell, ia altres una coberta de glasegat.
Això del cor blau és un gest de complicitat per que aquest any els de l'escola,per primer cop, anem a la Rua del barri vestits de Barrufets!











dimarts, 4 de febrer del 2014

Pastís de xocolata ruffle

Aquesta és d'aquelles receptes que no m'acaba de convèncer ... no us diré que no estava bona, que si ho estava la veritat, amb un intens gust de xocolata ..

La textura és bona, el sabor és bo, però no és de les que més m'han agradat. 
A casa se ​​l'han menjat, com no, i els ha agradat molt, però ami no m'acaba de convèncer.

 

Ingredients


 
-1 Paquet de pasta Brick
-300 ml de llet
-60 ml de nata
-150 grams de sucre
-70 grams de mantega
-4 cullerades de chocolata pur
-3 ous
-Sucre glast
 
Pintem les fulles de pasta brick amb la mantega drerretida. 
Les dobleguem sobre si mateixes i les anem enrrolando en espiral. 
Omplim tot el motlle amb aquests espirals fins que aquest ple. 
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 30 minuts, anem vigilant perquè aquest tipus de massa d'crema molt ràpid, i el que volem és que ens quedi cuita i cruixent però no cremada. 
Preparem una crema escalfant la llet, la nata el sucre amb la xocolata, sense que arribin a bullir, anem removienbdo ia continuació posem els ous batuts, barregem molt bé. 
Apartem del forn la pasta brick i li posem per sobre l'anterior barreja, la tornem a posar al forn uns 30 minuts més. 
Per decorar, en fred, podem escampar-sucre glas, o com és un pastís per a un dia especial amb alguna boleta de color plata de les del Dr Oetker, o alguna fruita vermella fresca.
Aquesta recepta l'he copiat del bloc Bocados de cielo







dilluns, 3 de febrer del 2014

Mandonguilles amb mostassa

Aquesta recepta és del bloc l'exquisit. 
A casa, crec que com en totes les cases on hi ha nens, les mandonguilles agraden molt, i com també els agrada molt la mostassa he pensat que podia fer aquesta recepta per veure que passa, l'hem acompanyat d'arròs.
 
 Ingredients.


-500 grams. carn picada vedella / porc 
-2 cullerades de pa ratllat 
-1 ou 
-Farina
-100 ml de caldo o aigua
-50 grams. mantega 
-50 grams. mostassa a l'antiga 
-Sal 
-Pebre 
-Oli d'oliva
-3 cullerades de iogurt grec 
- Nou moscada 
-Gingebre 
-Orenga 
-Julivert 
 
Barregem la carn picada amb el pa ratllat, l'ou, el iogurt, les espècies una mica de julivert picat, Sal i pebre.
Donem  forma de les mandonguilles,s'enganxen a les mans, però el truc és mullar les mans, i així segur no se'ns enganxaran. 
Posem la mantega en una paella ui daureu les mandonguilles.  
Quan estan ben daurades hi afegim 100 ml de brou, o aigua, i les deixem coure uns 10 minuts. 
Retirem les mandonguilles i en el brou que queda posem la mostassa, i ho barregem bé, tornem a posar les mandonguilles i ja les podem servir ben calentes ..