dilluns, 20 d’abril del 2015

Pastís de full formatge i carbassa



Aquest pastís el vaig fer per al berenar que vam organitzar a casa per l'aniversari del Martí.
Hi havia fet una versió igual però amb una base de galetes de canyella triturades.
En aquesta ocasió la base era pasta de full, perquè tenia un tros a casa que m'havia sobrat d'un pastís de poma, i em feia pena llençar-lo i si passen molts dies s'asseca i ja no serveix.
Fins i tot ho podem fer sense base, és molt fàcil i sempre ens quedarà bé, podem canviar les espècies si ens agrada més, per exemple, posar-li pell de llimona ratllada o de taronja, encara que el gingebre i la carbassa combinen molt bé i li dóna una aroma molt especial.
Ami aquest pastís m'agrada, m'agrada el sabor, la textura..l' olor..el color


Ingredients.

-Pasta de full
-200 grams de pure de carbassa
-400 grams de formatge cremós  (tipus Philadelphia)
-125 ml de crema agra *
-1 cullaradeta de canyella en pols
-1 cullaradeta de gingebre en pols
-120 grams de sucre
-1 culledara de estracte de vainilla
-2 cullerades de farina
-3 ous

* Nata liquida de 35% mg, freda amb de unes gotes de sucde llimona, i batent fins que espesseixi una mica

Folrem un motlle que sigui bastant alt amb la massa de pasta de full i la punxem.
Li posem un pes a sobre, com llegums secs i ho fiquem al forn calent a 190 graus uns 8-10 minuts.

Retirem els llegums, reservem.

La carbassa la podem coure al forn, bullida, al microondes o al vapor que és com la coc jo.
Un cop tenim la carabassa ben toveta la aixafem amb una forquilla i la reservem. 
Preparem el farcit barrejant el sucre amb les espècies, el formatge, la vainilla, els ous un a un, la crema agra, la farina i per últim la carbassa. 
No ho batem molt, el just perquè els ingredients quedin ben barrejats.
Posem la barreja damunt de la base que havíem reservat i el fiquem al forn calent a 180 graus uns 40-45 minuts.






1 comentari:

  1. Molt original! tot un descobriment el formatge amb la carbassa i, si a sobre és de pasta fullada deu estar boníssim.

    ResponElimina

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.