dijous, 16 d’abril de 2015

Unes mones amb Merenga



Una de les masses que més m'agrada fer és la massa amb llevat fresc, pastar-la, deixar que reposi, fer formes, i que després quan "creix" va una mica com vol, com ha de ser.
Em vaig proposar fer com una mona de Pasqua, tipus Brioix, amb una massa mare, una mica barrejant diferents receptes.
El resultat ... deliciós! amb la seva merengue sobre, això si..se necessita un pastador, encara que sigui senzill com el meu (he de posar la foto), perquè el temps de pastat són uns 10-12 minuts i si és a mà gairebé el doble, i és una mica pesat...i aquesta no és una massa fàcil de treballar perquè s'enganxa molt a les mans.

Vaig fer tres boles, en principi petites, i les vaig deixar reposar ..i que mones han quedat!



Ingredients

Per a la Masa mare

-125 grams de farina de força
-100 ml de llet
-25 grams de llevat fresc

Per a la masa

-200 grams. de farina de força
-100 grams de sucre
-3 ous
-75 grams de mantega
-10 grams de llevat fresc
- sal 
-ratlladura de pell de llimona 
-ratlladura de pell de taronja
-unes gotes d'aigua de tarongina
-2 cullerades de llet



Preparem, almenys 12 hores abans o d'un dia per l'altre, la massa mare, barrejant els seus tres ingredients, la deixem reposar en un lloc sense aire tapada amb un drap a temperatura ambient
Posem en un bol la farina amb la sal i la mantega tova, anem batent i afegint els ous, el llevat dissolt en una mica de llet, el sucre les ratlladures, l'aigua de tarongina i la massa mare que haviem preparat.
Com ja us he comentat el pastat ha de ser intens i d'entre 10-12 minuts amb la màquina, és la forma que ens quedi molt esponjós.
Un cop tinguem la massa a punt la deixem reposar tapada un mínim de 3 hores.
Veurem que en aquest temps ha crescut el doble.
Fem llavors les formes que ens agradin, una gran o diverses petites i ho deixem reposar de nou mínim una hora.
Pintem amb ou batut i ho posem al forn uns 15 minuts a 180 graus, veurem que aquesta fet pel color daurat que agafa.
Com veureu jo li he posat merenga per sobre, li ho he posat abans d'entrar al forn, fet amb 2 clares d'ou batudes a punt de neu i amb una mica de sucre.