dimecres, 29 d’abril de 2015

Pizzes calzonne....Diada de Sant Jordi

La idea de la massa és del Bloc cuchillito y tenedor
El nom ,Pizza Calzonne, per que, com veureu, van embolicades, la massa és clàssica de pizza, amb pocs ingredients ben pastats.
Jo tinc en el meu record les pizzes Calçone que feien a la pizzeria La Mamma del carrer Urgell de Barcelona ... long, long time ago !!


El farcit d'aquestes pizzes ho he fet una mica en funció del que ens agrada a casa, molts vegetals i formatge mozzarella.
Tinc pensat fer altres farcits amb la mateixa massa que ha quedat perfecta.


Ingredients

Per a la Masa

-500 Grams de força
-Aigua
-1 sobre de llevat de forner sec
-30 ml d'oli
-Sal


Per el farcit

-Ceba
-Alls tendres
-albergínia
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-Sal
-Pebre
-oli d'oliva
-Formatge Mozzarella

Preparem primer la massa, barregem la hrina amb el llevat i una mica de sal, anem afegint aigua tèbia fins que ens vagi quedant una massa elàstica i que no se'ns enganxa a les mans, jo en principi he posat uns 50 ml d'aigua i després he anat afegint, si ja heu fet altres vegades massa d'aquest tipus ja sabreu que quantitat va a neceistar.
Un cop tenim la massa la deixem reposar tapada mes o menys una hora.
Preparem el farciment.
Tallem la albergínia i la empolvorem amb sal, la deixem reposar, que "suï" així ens asgeuramos que no quedés amarga.
Tallem la resta de les verdures petites, i els tomàquets els escaldem, els traiem la pell i les llavors.
Posem una cassola amb oli.
Anem posant les verdures, primer la ceba, els alls tendres, els pebrots, les albergínies i per últim els tomàquets, quan ja estiguin fets, el temps just, sal, pebre, i orenga.

Estirem bé la massa, que ens quedi fina i dins posem una quantitat del farcit i formatge mozzarella, tanquem la massa.
Introduïm al forn calent a 190 graus fins que ens quedi cuita.

Que tindrà la pizza que agrada a tothom, grans i petits??? ..... i avui un record per a la meva ex cap ... i no obstant  amiga, Isabel que va néixer a la comarca del Bages..ella sempre diu .. la Pizza és un pa amb tomàquet mal fet







Jo crec que en això coincidirem tots i és que un dels dies més bonics de l'any que hi ha a Catalunya és la diada de Sant Jordi.
Per a mi hi ha molts dies bonics però si he de triar uns m'agraden per aquest ordre: el dia 5 de gener, Sant Jordi i el dia de Sant Medir al Barri de Gràcia.
Després ja hi ha molts dies que m'agraden molt i molt com ara l'11 de Setembre i tots els dies que envolten el Nadal ..els aniversaris del meus nens..
M'hauria agradat fer mil fotos a les parades de flors, de llibres, però aquest dia vaig haver de treballar i només vaig fer alguna camí de la feina.
Gràcies per totes les roses, us estimo!!!, i pel fantàstic llibre, gràcies Núria.