dilluns, 21 de desembre del 2015

Galetes de Nadal 2015


Ha estat un plaer fer aquestes galetes perquè han estat per vendre a la festa de Nadal de l'escola, perquè els de 2n d'ESO recaptin fons per al seu viatge a Madrid.
I ha estat doble plaer per que m'ho han agraït mil vegades, no calia!!!, i per que tothom les va trobar bonisimes i es van vendre de seguida.
Fer galetes és molt divertit, sempre ens sortiràn bé, respectant les quantitats i deixant la massa refredar a la nevera, per poder tallar-les bé, podem afegir les espècies que més ens agradin o l'aroma, tallar-les a ganivet o amb els talladors especials , trobaren de tots els preus i formes!
La recepta del Blog: Postreadicción


Ingredients 

Per les galetes.

-500 Grams de farina de força
-225 grams de mantega
-2 ous
-150 grams de sucre moreno
-172 cullaradeta de bicarbonat
.1 cullaradeta de canyella 
-1 cullaradeta de gingebre
-1 cullaradeta de nou moscada
-una mica de sal

-Per al glacejat de colors

-Sucre glas
-clara d'ou


Preparem la massa de galetes barrejant la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, és a dir toveta però no desfeta, amb el sucre, podem batre amb el batedor manual, batem bé.
Afegirem els ous un a un, sense deixar de batre.
Barregem en un bol la farina amb les espècies, el bicarbonat i la sal.
Barregem tot i batem bé, fins que ens quedi una massa homogènia.
Posem la massa sobre d'un paper per forn i després un altre paper a sobre, estirem amb un corró, que ens quedi la massa ben estirada, aqui veurem el gruix de la galeta que voldrem, per que aquest tipus de massa en el forn pràcticament no creix.
Posem la massa a la nevera un mínim de 2 hores, com a màxim 2 dies, no mes.
Traiem de la nevera i tallem les formes que vulguem.
Posem en una safata un paper especial per forn i sobre les nostres galetes, introduïm al forn calent a 180 graus uns 7-8 minuts, hem de vigilar el color que vagin agafant per que couen molt ràpid.

Ja tenim les nostres galetes

Si les volem decorar prepararem el glacejat.

En aquest cas he fet tres colors.

Posem en un recipient sucre glas i una petita quantitat de clara d'ou batuda, barregem bé, batre ràpid i molt .Si volem posar-li algun colorant 'ho afegim en aquest punt, jo utilitzo els de pasta, no són cars i amb una quantitat petita tenim suficient.
Veureu que queda una massa blanca, volem que ens quedi amb una textura pràcticament de pomada.
Posem en una màniga pastissera i fem les decoracions que mes ens agradin, això si, hem de deixar refredar les galetes abans de fer la decoració amb el glacejat!

Un cop s'asseca el glacejat queda dur, no triga molt, en menys de 1 hora ho tenin sec i les nostres galetes a punt de servir!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.