dimarts, 22 de desembre de 2015

Cup cakes de cacau i vainilla amb cobertura de vainillaHi ha un programa a la televisió d'EUA que es diu Guerra de cup cakes, és una competició entre 4 aspirants, que són propietaris de botigues de cup cakes a Eua.
La competició consisteix a fer cup cakes que el jurat valora pel sabor i la decoració, la prova final en què competeixen 2 concursants consisteix a elaborar 1000 cup cakes per a un esdeveniment important, i un premi en metàl·lic de $10.000.
Fan uns cup cakes al·lucinants, moltes vegades impossibles per que barregen molts ingredients, fins i tot  salats.
Bé, els que aqui us presento són mes senzills, molt senzills diria jo, i, tot i que l'Alfons em va regalar el buidador de cupcakes, al final vaig decidir no posar cap farcit, pensant que els havia de portar a l'escola i potser el contrast de molts sabors no anaven a agradar als nens.
Tampoc els vaig posar una quantitat excessiva de frosting, el just perquè quedesin bonics i dolços, però no en excés.

Jo crec que en aquest tipus de dolços ha d'haver un equilibri, una base no molt dolça i un frosting dolç, que ens arribin tots els sabors però sense arribar a ser excessius i molt menys embafadors
Vaig fer uns amb cacau, els que veureu a les fotos mes foscos, i altres només de vainilla.
Les decoracions ben senzilles i alegres.
Es van vendre tots !!
Per suposat uns cup cakes llueixen molt més amb un bonic expositor, el que jo tinc va ser un regal d'aniversari de la Clàudia i l'Alfons.

Per fer receptes de cupcakes sempre el millor és tenir els llibres, veure els programes de televisió o llegir el bloc d'Alma Obregon Objetivo: cup cake perfecto, les seves receptes són fàcils, explica tot perfectament i és molt divertida, les seves receptes, dono fe, sempre queden bé.

Ingredients.

-115 Grams de farina de pastissos
-120 Grams de mantega
-2 ous
-140 Grams de sucre
-1 Cullerada de llevat en pols
-essència de vainilla
-70 Ml de llet
-2 Cullerades de cacau pur en pols

Per el frosting

-125 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-60 Grams de mantega
-300 Grams de sucre glas

Batem el sucre amb la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova, no desfeta.
Anem afegint, sense deixar de batre els ous, les llet, la vainilla i per últim la farina i el llevat, si els fem de cacau  el posem en aquest punt.
Com surten bastants jo separo una part de la massa ia una part li poso el cacau, a l'altre no.
Posem la massa en els motlle, només hem d'omplir 3/4 parts, i els introduïm al forn calent a 180 º, exactament 20 minuts.

Quan estiguin totalment freds els posem el frosting. Per preparar el frosting

Batem la mantega, a temperatura ambient, amb el sucre, quan està ben barrejada li afegim el formatge i seguim batent, compte amb la batedora, sobretot si el electrica per que si ens passem ens quedara amb una textura massa liquida, ha de quedar  com una pomada espessa.
Posem en una màniga pastissera i decorem els nostres cup cakes ..
Imaginació al poder!!!!
Jo he aprofitat unes xocolatines que tenen la forma del paviment del Passeig de Gràcia de Barcelona, en altres uns trossos de xocolata blanca i en altres he posat formes de sucre, estrella i fulles.

Quan es refreden queda una coberta tova però molt estable, per accelerar el procés els podem ficar a la nevera