dilluns, 24 de juliol de 2017

Berlinas de xocolata o melmelada de maduixes


Aquesta recepta he estat tot un descobriment !! la vaig veure al blog Corazón de Caramelo
He canviat l'aroma, a la recepta original porta pell de taronja que jo he utilitzat per pell de llimona i canyella.
És molt, molt fàcil i es fa amb ingredients que segur tenim a casa.
Amb aquestes quantitats em van sortir un munt, les vaig fer amb porcions petites petites i , no calç dir-ho.....no van quedar ni les molles!! !!!


Ingredients

-400 grams de farina de força
-250 ml de llet
-20 grams de levat fresc
-2 ous
50 grams de mantequilla
-60 gr de sucre
-pell de llimona
-1 branca de canyella
-una mica de sal
-1 cullerada d'extracte de vainilla
-Oli de girasol o oli d'oliva suau per fregir
-Mermelada de maduixes
-Nocilla


Primer anem a donar-li aroma, així que posem la llet a bullir amb la pell de llimona i la canyella, el deixem bullir un parell de minuts ho retirem del foc i deixem que es refredi.
Retirem la pell i la canyella.

En un bol posem la farina, el llevat, la llet, la vainilla, els ous i el sucre ho amassem, podem pastar a mà o amb la màquina, quan tenim tot ben barrejat afegirem la mantega a trossets i seguirem pastant, ens ha de quedar una massa llisa que no s'enganxa a les mans.

En aquesta recepta jo ho he pastat 10 minuts amb el ganxo de la meva amassadora, que com ja us he comentat en altres receptes és molt senzilla, segueixo esperant la 
Kitchen aid !!

Deixem reposar aquesta massa tapada amb un film o un drap de cuina.
Quan hagi doblat el volum, amb aquesta calor en una hora la tenim llesta, però si no fa tanta calor potser han de ser dues hores, amassem una mica a mà i repartim la massa en porcions, jo les vaig fer petites.

Posem cada porció sobre d'un tros de paper especial per a forn i deixem que torni a reposar una hora, més o menys.

Posem l'oli a escalfar i quan estigui calent i sense treure el paper anem a fregir les massa, veureu que quan comença a fregir el paper es desenganxa.

Tenim cura !! per que es fregeixen molt ràpid i agafen color !!!

Quan les traiem de l'oli les deixem a sobre d'un paper absorbent i quan estiguin fredes els posem el farcit que més ens agrada, melmelada, xocolata, o crema.

Podem fer servir la màniga pastissera, però si no tenim fem un tall petit i amb una cullera petita posem el farciment, és facilisim!!!!

Empolvorem amb sucre glas, o pinzellem amb xocolata de cobertura.
Deliciosos !!!!