dimecres, 26 de juliol de 2017

Sardines en escabetx

Quan vaig a la peixateria si veig els seitons i les sardines ben fresques els compro, per que crec que són dos tipus de peix molt sans amb un sabor i una textura increïble i a bon preu.


Aquesta receptal'he tret del llibre El corpus de la cuina catalana.


Ingredients

-500 Grams de sardines fresques
-4 Grans d'all

-1 ceba-Vinagre de vi blanc.
-sal
-Llorer
-Aigua
-Farina
-oli d’oliva
-Pebre vermell dolç


Traiem el cap i els budells a les sardines les salem  i les passem per farinales fregim en el oli calent 
Les hem de fregir volta y vola. (Ja sabeu que el peix no s'ha de coure molt perquè no quedi sec).


En una cassola posem oli i sofregim els grans d'all i la ceba tallada en juliana, quan ja tinguin color afegim el pebremovem molt rapidament i de seguida afegim el vinagrei una fulla de llorerafegim mig got d'aigua i deixem bullir uns 5 minuts.
Afegim les sardines les sardines i deixem reposar unes hores perquè l'escabetx quedi fred i les sardines agafin tot el sabor.