dilluns, 24 de juliol de 2017

Coca de cireres i albercocs


Aquesta coca la vaig fer per celebrar l'aniversari del conserge on treballo.
És casualitat que complim els anys amb un dia de diferència, així que m'agrada portar alguna cosa per celebrar-ho amb l'altra conserge que tenim al matí i alguna altra companya del centre mèdic.


Ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc
.

Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-2 cullaradetas d'aigua de tarongina
-1 ou per pintar la coca.
-granet d'ametlla
-Cireras I albercocs


Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ho pasten uns 15 minuts amb la màquina o mes temps si ho fem a mà, pensar que més temps de pastat mes esponjosa ens quedarà.
Posar un paper per al forn i col · locar   la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, ben estirada, posem les
cireres i els albercocs,la pintem amb ou batut, i posem la atmella en granet.

La tornem a deixar reposar entre 1 i dues hores.
Pasat el temps de repòs fiquem la coca en al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.

(Com em quedava una mica d'ametlla mòlta d'altres receptes la vaig barrejar amb una mica de clara d'ou i sucre i abans de ficar la coca al forn li vaig donar unes pinzellades, en aquesta massa li queda bé ja que no és molt dolç.

També podem humitejar una mica de sucre i repartir-ho per sobre la coca abans d'enfornar-la.)

Felicitats Andreu!!!