dimarts, 1 de maig de 2018

Bagels

El primer cop que vaig fer Bagels, ara fa 5 anys, no tenia màquina de pastar, i la veritat és que van quedar molt bé.
Aquesta vegada els he pastat amb una màquina i han quedat perfectes.



Ingredients


-15 grams de llevat fresc
-450 grams de farina de força
-2 cullerades petites, de sal,
-1 cullerada de sucre
-125 ml d'aigua
-125 ml de llet
-30 grams de mantega
-2 ous 1 per la masa i un altre per pintar
-LLavors de rosella
-Sèsam


Primer escalfem la llet i  l'aigua i desfem dins el llevat.

Barrejem la farina, el sucre, la sal, la mantega desfeta, el ou batut, y la barreja d'aigua llet i llevat.
Ho pastem  15 minuts, fins que ens quedi una massa molt elàstica i fina.


Ho deixem reposar tapat una hora més o menys, ha de doblar el seu volum.

Passat aquest temps fem unes boles, de la mateixa mida, li donem forma de Bagel, fent un forat al mig.

Ho tornem a deixar reposar uns 30 minuts.

Posem aigua en una cassola gran, quan bulli l'aigua anem ficant els Bagels d'un en un uns 15-20 segons, veureu que s'inflen una mica.

Els traiem de l'aigua i ja els podem posar a la safata per anar al forn.

Els pintem amb ou batut i li posem a sobre el que ens agradi, en aquest cas llavors de lli i sèsam.

Els posem al forn calent a 200 graus 30 minuts.