divendres, 4 de maig de 2018

Coca d'escalivada


L'altre dia vaig fer pebrots i albergínies rostides al forn, i vaig pensar que podia fer una massa i elaborar una senzilla coca, és el que passa quan et donen 4 dies de festa a la feina, et quedes a casa i tens la pastadora a mà ..

Ingredients.

-400 grams de farina
-mig got d'aigua
-mig got de llet
-6 cullerades d'oli d'oliva
-20 grams de llevat fresc.
-sal
-orenga

Posem la farina al bol de l'amassadora, encara que també podem pastar a mà, escalfem la llet i l'aigua una mica i dissolem dins el llevat.

Barregem la farina amb l'oli i la sal, i anem afegint la barreja de llet, aigua i llevat, ens ha de quedar una massa llisa que no s'enganxa a les mans, cal anar amb compte, si veiem que queda molt oberta i no lliga afegirem una mica més de líquid, si per contra ens queda molt enganxosa és que hem afegit massa líquid.
Quan tinguem la massa la deixem reposar una hora, més o menys.
Passat aquest temps l'estirem bé sobre una safata amb paper, posem a sobre les tires de pebrot i albergínia, una mica de sal, orenga i una mica d'oli.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 30 minuts.
Vaig fer una altra amb una base de tomàquet, també pebrots i albergínies i carbassó laminat, no tinc fotos!