dilluns, 4 de març de 2013

Llaminat de poma


 El proverbi "una poma al dia manté el metge allunyat", que fa referència als beneficiosos efectes del consum de fruita per a la salut.
Està clar que sempre és millor menjar la fruita natural, però jo no puc resistir-me a un pastís de poma ...
El que més m'agrada d'aquest pastís és que porta molt poca farina i molt poc greix, el sabor i la textura és de poma, ia més és molt fàcil i baratet de fer.

   
Ingredients.

-5 Pomes Golden
-75 Grams de farina
-80 Grams de sucre
-1 Culleradeta de llevat
-3 ous
-3 Cullerades d'oli
-85 Ml de nata líquida, 35%
-sal


Per al glacejat

-4 Cullerades de sucre (40 grams aprox.)
-2 Cullerades de mantega
-1 ou

Barregem en un bol la farina, el sucre, batent sense parar, el llevat, una pissarra de sal, els ous un a un, l'oli i la nata, batem i al moment veureu que fa una petites bombolles.

Les pomes les hem de pelar i tallar-les a làmines molt fines.
Les barregem amb la massa anterior i ho posem en un motlle per anar al forn, com sempre millor si tenim un pale especial.
Introduïm al forn calent a 190 graus, 40 minuts

Preparem el glacejat barrejant la mantega fosa, amb el sucre i l'ou i quan faltin uns 5 minuts per acabar la cocció obrim un moment al forn i el posem a sobre del pastís, deixem que qualli i ja és a punt.


Molt millor d'un dia per l'altre, aquesta bona temperada, però freda té molt més gust.
Aquest pastís és molt senzilla, no creix al forn, així que gairebé sempre ens queda bé. El temps de cocció que poso és aproximat, però veureu el color que va agafant i si teniu dubtes ja feu com sempre punxeu una mica per veure si aquesta cuit per dins.
Us animo a fer pastissos casolans, són fàcils i porten ingredients naturals.