dissabte, 2 de març de 2013

Rosquilles d'anís



Aquesta recepta la vam fer Alfons i jo. Ell, darrerament, vol fer coses a la cuina amb mi, i jo estic encantada.

Són les típiques rosquilles de Anis, les de tota la vida.

Ingredients.

-450 grams de farina
-1 ou
-1cullerada de llevat en pols
-200 grams de sucre blanc
-100 ml d'oli suau d'oliva
-100 ml d'anís sec
-1 cullaradeta de matafaluga o anis
-ratlladura de pell de llimona
-oli suau (de girasol o oliva, per fregir)
-Sucre per ensucrar les rosquilles

En un bol anem barrejant l'ou amb l'oli, la llet, la ratlladura de llimona, l'anís sec, la matafaluga o anís i el sucre.

Anem barrejat bé tots els ingredients i finalment afegim la farina tamisada amb el llevat.
Ens ha de quedar una pasta molt densa que es pugui treballar bé i no se'ns enganxi a les mans.

Fem petites porcions i els fem un forat al mig, cal fer-ho gran perquè quan les fregim la pasta creix una mica.

Les fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli és ideal posar damunt d'un tovalló de paper o paper absorbent, perquè no ens quedin molt olioses.
Abans de servir-les empolvorem amb sucre.