diumenge, 31 de març del 2013

Un altre pastis de Formatge



Un altre pastís de formatge ...... de totes les receptes de pastissos de formatge que tinc aquesta potser no és la millor, però no perquè no estigués , estava bonissim però tenia, en realitat, més sabor de crema que de formatge , no cal dir que a casa els va agradar molt, això si .. és molt més bo d'un dia per l'altre, canvia totalment la textura.


Ingredients.

per a la base
-125 grams de mantega
-70 grams de sucre
-250 grams de farina
-1 ou
-2 cullerades de llevat en pols

per el farciment

-500 grams de formatge tipus quark
-1/2 litro de llet, pot ser semi-desnatada
-150 grams de sucre
-2 ous
-1 sobre de flam, potser tipus potax
-50 ml de oli suau, d'oliva o girasol


Preparem la base per el pastís, batem l'ou amb el sucre, afegim, poco a poc la farina, el llevat,i la mantega desfeta.
Ho barregem, que ens quedi ben lligat.
Aquesta base la posem en un motlle, ben repartida i una mica elevada pels costats, perquè després no ens surti el farciment.
Preparem el farcit, barregem el formatge. amb la llet, tot ben batut, el sucre, els ous, el sobre de flam i l'oli, ens ha de quedar tot ben lligat com una crema.

El posem damunt de la base.
El posem al forn calent a 200 graus uns 40 minuts.
Com ja us he comentat abans aquest pastís és ideal per menjar d'un dia per l'altre, en calent o temperat no s'aprecia ni el sabor ni la textura.
Per servir-ho he empolvorat amb una mica de canyella.

Pastís d'aniversari-Mona de Pascua


He de confessar que no m'agrada molt fer els pastissos amb glacejats de cap tipus, si, queden molt espectaculars, però és sucre refinat, aporta un munt de calories i en realitat només serveixen com decoració per que no li aporten res de sabor. M'agrada molt més decorar els pastissos amb un bany de xocolata ..

Però en aquest cas he fet una excepció per fer un pastís d'aniversari i Mona de Pasqua a la vegada, ja que l'aniversari de Aniol coincidia amb el dia de la mona.

Ja que estic de confessions us dire que el pa de pessic ha quedat molt bo de gust i de textura , ho vaig fer 2 dies abans, ,un pa de pessic bàsic, que perquè ens quedi perfecte cal respectar el temps de cocció i els ingredients, i una cosa molt, molt important, no obrir per res el forn al llarg de la cocció!   





  Ingredients.

-150 Grams de farina.
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-4 ous
-1 Cullerada de llevat en pols

Primer barregem els ous amb el sucre, han de quedar molt, molt batuts.
Anem afegint, a continuació la farina i el llevat, i per últim la mantega fosa, en aquest pas és quan jo li he afegit una mica de xocolata que he fos junt amb la mantega al microones per donar-li color.

L' introduïm al forn calent, un altre dels trucs perquè ens quedi perfecte és tenir el forn calent a 200 graus, i quan introduïm el pa de pessic baixar a 170 graus, ho deixem coure 25 minuts.

Quan apaguem el forn és millor no treure el pa de pessic de seguida, deixem la porta oberta uns minuts amb el pa de pessic dins, així encara tindrem mes garantia que no se'ns baixarà i ens quedarà fantàstic.


En aquest cas per fer el pastís de dos pisos he fet dos bescuits, un, com veureu l'he retallat.

En Pis de dalt, per fer-ho original li he posat una mica de colorant vermell, l'he partit per la meitat i li he posat una mica de xocolata, i al pis de sota l'he partit per la meitat també i li he posat una mica , molt poca, melmelada de préssec.
La glaça la vaig comprar en una botiga del carrer gran que tenen de tota mena de estris per fer galetes, pastissos, motlles..etc, la veritat és que em va costar de treballar més del que pensava perquè s'obre i és un dura, sort que fa anys em van regalar un corró enorme que em va molt bé per estirar masses.







Pastis de poma amb pasta brick

Aquest pastís es menja temperat, a casa, evidentment ens ho vam menjar calent, cremant, perquè vaig decidir fer.ho a darrera  hora i  tot just  vam acabar el dinar el treia del forn ... i no tenim espera.

La pasta brick no hi ha manera de trobar-la en cap supermercat, només l'he trobat en Makro.
És un tipus de pasta molt barata, un rotllo de 150 grams, i no ho vaig gastar tot, costa 1,50 € i té moltes possibilitats.
No vaig a posar quantitats perquè es fa segons les làmines que volem, jo crec que amb unes vuit és suficient, quatre cobrint les pomes i quatre més a la base

Ingredients.

-Pasta Brick
-Pomes
-Sucre normal
-Sucre Glas
-Mantega
-canyella
-Aigua

-Conyac

Pelem i tallem a làmines fines les pomes.Les posem en un bol amb una mica d'aigua i un rajolí de Conyac

Desfem la mantega al microondes i amb un pinzell pintem totes les làmines de la pasta brick.
En un motlle, per forn, anem posant les làmines de pasta fins que quedi tot cobert, a continuació escorrem les pomes i les posem sobre, empolvorem amb sucre i canyella i posem la resta de les làmines, de tal manera que ens quedin les pomes totalment cobertes .
Empolvorem amb sucre glas
Introduïm al forn calent uns 30 minuts a 180 graus.
Segurament es començarà a torrar la part de sobre, així que hem d'anar mirant la cocció i si cal li posem un tros de paper d'alumini sobre perquè no se'ns cremi, aquest tipus de masses, en ser tan fines es cremen de seguida






dimecres, 13 de març del 2013

Braç de crema cremada





Aquest braç de crema és la barreja de dues receptes que ja havia inclòs al bloc, d'una banda el braç, està en la recepta de braç de nata i de l'altra el farciment, crema Patissier.Es molt fàcil de fer i el resultat és , com podeu veure, molt bo, de vista i de gust.

Pastís de formatge fresc i Mascarpone


Aprofito per dir-vos que estic molt contenta perquè aconseguit que 2 amigues es fiquin a la cuina fer pastissos, Patricia va fer un pastís Santiago i li va quedar espectacular, i ara la tinc molt animada per fer galetes de xocolata i fins i tot una mona de Pasqua, i Esther va fer el llaminat de poma, segur que li va quedar molt , encara que crec que va tenir un petit embolic amb el temps de cocció, jo m'havia oblidat de posar-ho al blog, però era "comestible" i segur que el proper dia li quedarà millor.
Un altre pastís de formatge.
Aquesta recepta l'he tret del meu blog de ​​cuina preferit, com sempre li he donat un toc personal ..
No em canso de provar receptes noves tant de pastissos que formatge com de poma, que són els meus favorits.
Aquest ha quedat molt, molt bé, bonissim de sabor, es nota bastant la vainilla i de textura ferma, suau, la veritat és que pensava que quedaria més "alt", crec que el motlle era massa gran.


Ingredients

-400 grams de formatge fresc
-125 grams de Mascarpone
-100 grams de mantega
-100 grams de sucre
-3 ous
-50 grams de farina
-una branca de vainilla
-ratlladura de llimona

Barregem en un bol la mantega, ha d'estar a temperatura ambient, si l'acabem de treure de la nevera la posem un moment en microondes perquè quedi tova, no desfeta, amb el sucre i la polpa negra que trobarem a l'interior de la branca de vainilla.Cuando aquest bé barrejat afegim els ous un a un i anem batent, afegim la ratlladura de llimona i la farina a poc a poc i batent, ens ha de quedar una massa molt fina.


Finalment afegim el formatge fresc i el Mascarpone.
Posem en un motlle per al forn, ideal, com sempre si tenim el paper especial.
Introduïm el el forn calent a 100 graus, compte amb la temperatura ... 100 graus! 2 hores.
Quan ho traguem del forn ho deixem refredar.
Sempre aquest tipus de pastissos és millor menjar-los d'un dia per l'altre, guanyen en sabor i en textura.

El formatge fresc el  vaig comprar al Mercadona, tipus Quark, en aquest cas era formatge fresc desnatat batut que em va anar ideal per fer  aquesta recepta.













Gelat de regalèssia

Aquest és el primer gelat que ha fet Alfons, el meu fill.


Se li va ficar al cap que volia fer un regalèssia, fins aquí tot bé, la qüestió era que l'hi deixava fer, o sigui .. si envaïa la cuina la havia de deixar una altra vegada neta, això era en si un repte, un repte superat per que a part de que el gelat va quedar perfecte en textura i sabor .. la cuina va quedar neta, això confirma la meva teoria ho sap i ho pot fer.

L'altre repte era fer sucre invertit, ideal per a la recepta de gelat, i li va quedar perfecte .. ja sabem que si no es guanya la vida com a historiador sempre es pot posar a fer gelats .....       Ingredients.

Per al sucre invertit.

-150 ml d'aigua
-350 Grams de sucre
-1 Sobre d'àcid tartàric (sobre blanc)
-1 Sobre de bicarbonat sòdic (sobre lila)


Per al gelat


-150 Grams de regalèssia vermella
-2 Iogurts, millor si són dels grecs.
-300 Ml de llet
-90 Grams de sucre
-2 Cullerades de sucre invertit
-200 Ml de nata liquida


Per fer el sucre invertit la quantitat que us vaig a posar és la mínima, però es pot conservar a la nevera fins a un any.

Posem l'aigua a escalfar en un cassó juntament amb el sucre, quan el sucre quedi dissolt afegirem el sobre blanc i farem també que es dissolgui.
Retirem el cassó del foc i afegim el sobre lila, ho remenem bé que quedi dissolt i ja ho tindrem preparat. Ho deixem refredar.
Pels que us pregunteu que és això del sobre Blanc i sobre lila són uns sobres que venen, per exemple en Mercadona en una capseta i també serveixen com a impulsor per als bescuits, crec que ja els vam fer servir en alguna recepta d'aquest bloc.

Per fer el gelat posem en un cassó a escalfar la llet, posem la regalèssia que amb la calor de la llet s'anirà fonent.

Retirem del foc.
Batem a part els iogurts amb la nata líquida, el sucre blanc, el sucre invertit i la barreja de llet i regalèssia, el podem batre amb la batedora elèctrica perquè ens quedi ben homogeneïtzat.
Un cop el tenim fred ho posem al congelador, si anem ha utilitzar la geladora ho deixem com 30 minuts al congelador i després ho passem per la geladora uns 20 minuts, si no ho deixem al congelador i cada 30-40 minuts anem donant una voltes perquè no cristalize.
El gelat queda perfecte, el sabor espectacular, em recorda als xiclets de maduixa ....
Per cert avui Alfons ha "amenaçat" amb fer un xocolata blanca, i com a ajudant la Clàudia ....




dilluns, 4 de març del 2013

Pintxo de Salmó amb patates al forn




Als nens això que el Salmó i la patata ho servís a la taula amb un pal super llarg els va semblar una cosa fantàstica ... i és que la recepta venia així d'origen, l'únic que he canviat és que les patates les feien al  microones, i jo directament les he posat al forn. Com veureu he acompanyat la recepta amb unes carxofes, fantàstiques de temporada fetes al forn amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre.

El salmó és un aliment sa pel seu alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega 3 i relativament baix contingut en greixos.



Ingredients.

-Salmó fresc
-Patates
-Sal
-Pebre
-Anet (eneldo)
-Salsa Tartara


El primer que hem de fer el pelar i tallar les patates, posar una mica d'oli en una safata per forn i ho posem a sobre, també li posem una mica d'oli per sobre, pebre, sal i l'anet empolvorat.

Quan ja les tinguem al punt posem sobre de cada patata un tros de Salmó, tallat a daus és millor, posem una mica de sal i ho deixem 5 minuts més al forn.
Llest, ho servim amb una salsa tàrtara casolana o, com en aquest cas, ja preparada.



Llaminat de poma


 El proverbi "una poma al dia manté el metge allunyat", que fa referència als beneficiosos efectes del consum de fruita per a la salut.
Està clar que sempre és millor menjar la fruita natural, però jo no puc resistir-me a un pastís de poma ...
El que més m'agrada d'aquest pastís és que porta molt poca farina i molt poc greix, el sabor i la textura és de poma, ia més és molt fàcil i baratet de fer.

   
Ingredients.

-5 Pomes Golden
-75 Grams de farina
-80 Grams de sucre
-1 Culleradeta de llevat
-3 ous
-3 Cullerades d'oli
-85 Ml de nata líquida, 35%
-sal


Per al glacejat

-4 Cullerades de sucre (40 grams aprox.)
-2 Cullerades de mantega
-1 ou

Barregem en un bol la farina, el sucre, batent sense parar, el llevat, una pissarra de sal, els ous un a un, l'oli i la nata, batem i al moment veureu que fa una petites bombolles.

Les pomes les hem de pelar i tallar-les a làmines molt fines.
Les barregem amb la massa anterior i ho posem en un motlle per anar al forn, com sempre millor si tenim un pale especial.
Introduïm al forn calent a 190 graus, 40 minuts

Preparem el glacejat barrejant la mantega fosa, amb el sucre i l'ou i quan faltin uns 5 minuts per acabar la cocció obrim un moment al forn i el posem a sobre del pastís, deixem que qualli i ja és a punt.


Molt millor d'un dia per l'altre, aquesta bona temperada, però freda té molt més gust.
Aquest pastís és molt senzilla, no creix al forn, així que gairebé sempre ens queda bé. El temps de cocció que poso és aproximat, però veureu el color que va agafant i si teniu dubtes ja feu com sempre punxeu una mica per veure si aquesta cuit per dins.
Us animo a fer pastissos casolans, són fàcils i porten ingredients naturals.
 



diumenge, 3 de març del 2013

Carbassons farcits de verdures i arròs





El Carbassó té un alt contingut en folats, vitamines i potassi, i amb només 15 quilocalories per 100 grams
L'altre dia vaig comprar aquests carbassons a Casa Ametller. M'agraden, són molt bons i ideals per omplir.

Amb una part del que vaig treure dels carbassons vaig fer un pure, l'altra part la vaig posar per fer el farcit.

Bé aquí les combinacions són moltes, jo vaig a explicar el que jo vaig fer, també es poden omplir amb carn, o amb peix.



Ingredients.


-Part de l'interior dels carbassons
-Ceba
-Pebrot verd
-Espinacs
-Arròs llarg
-Sal
-Oli d'oliva
-Pebre
-Curry en pols

Bullim l'arròs, l'hem de deixar un punt cru, deixar-ho bullir 2 minuts menys, encara que l'arròs llarg no passa, però millor que no ens quedi molt cuit, perquè en posar-li les verdures se'ns pot quedar una mica més fet.

Passem totes les verdures per la paella, amb una mica d'oli, la ceba i el pebrot primer, després el carbassó, tot ben tallat, i per últim els espinacs.
Barregem amb l'arròs, posem una mica de sal, pebre i si ens agrada, com en aquest cas, una mica de Curri en pols, omplim els carbassons i abans de servir.los els donem un toc al forn, per servir calents.







dissabte, 2 de març del 2013

Rosquilles d'anís



Aquesta recepta la vam fer Alfons i jo. Ell, darrerament, vol fer coses a la cuina amb mi, i jo estic encantada.

Són les típiques rosquilles de Anis, les de tota la vida.

Ingredients.

-450 grams de farina
-1 ou
-1cullerada de llevat en pols
-200 grams de sucre blanc
-100 ml d'oli suau d'oliva
-100 ml d'anís sec
-1 cullaradeta de matafaluga o anis
-ratlladura de pell de llimona
-oli suau (de girasol o oliva, per fregir)
-Sucre per ensucrar les rosquilles

En un bol anem barrejant l'ou amb l'oli, la llet, la ratlladura de llimona, l'anís sec, la matafaluga o anís i el sucre.

Anem barrejat bé tots els ingredients i finalment afegim la farina tamisada amb el llevat.
Ens ha de quedar una pasta molt densa que es pugui treballar bé i no se'ns enganxi a les mans.

Fem petites porcions i els fem un forat al mig, cal fer-ho gran perquè quan les fregim la pasta creix una mica.

Les fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli és ideal posar damunt d'un tovalló de paper o paper absorbent, perquè no ens quedin molt olioses.
Abans de servir-les empolvorem amb sucre.