dilluns, 30 de març de 2015

Pastís d'aniversari (Mona) per l'Aniol..feliç Pascua a tothom!

Aquest pastís l'he fet per celebrar, a casa l'aniversari de l'Aniol.
10 anys ja ... que gran!
Com ens agafa en plena setmana Santa i com sempre nosaltres anem al reves que la resta dels mortals i ens anem de vacances més tard que ningú i també tornem més tard, el considerarem pastís-de-aniversari-Mona-de-Pasqua .
Quant vaig veure la recepta va ser un amor a primera vista, la havia de fer !! he comprovat que la parella nata-mascarpone queda molt bé.
Ho he decorat amb uns ous de Pasqua, uns pollets i, com podeu veure, el nom de l'homenatjat i un 10 ....perquè no falti de res.
Bones vacances de Pasqua a tots, a gaudir molt de la família, els amics i dels moments que ens fan feliços, que segur poden ser molts... d'una bona sobretaula d'un bon llibre, d'un passeig, d'una migdiada, del sol , de la pluja ... del vent !!

Del blog Kanela y limón

Ingredients.

Per a la base

-250 grams de farina
-250 grams de sucre
-250 grams de mantega
-6 ous M
-50 grams de cacao pur (jo Valor)
-100 ml de llet
-1 sobre de llevat
-1 cullaradeta de essència de vainilla

Per al farcit

-500 Ml de nata liquida 35% m.g.
-250 grams de formatge Mascarpone
-70 grams de sucre
-6 fulles de gelatina (o  l'equivalent en gelatina en pols)
-100 ml d'aigua

Per a la cobertura

-100 Grams de xocolata 70%
-50 Ml de nata liquida 35%


Prepararem primer la base
Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, és a dir tova peu no liquida, la batem amb el sucre fins que ens quedi com una pomada.
Li anem afegint els ous, l'essència i per últim, tamisats el cacau, la farina i el llevat.
Posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 180 graus, uns 45-50 minuts ... ja sentireu que olor deixa a tota la casa .... uhmmmmm !!!
Ho deixem refredar.

Preparem el farcit

Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
Quan estiguin ben hidratades les dissolem en l'aigua calenta, i deixem que refredi una mica.
Barregem el sucre amb el mascarpone i ho batem bé, afegim la nata i ho seguim batent, hastq que quedi muntat, i al final afegirem la gelatina que havíem dissolt.

Aquesta barreja cal deixar refredar perquè agafi cos.


Per fer la cobertura, com sempre escalfem la nata i quan estigui ben calenta retirem del foc li posem el la xocolata, batem bé fins que quedi desfeta i ben barrejat. Deixem refredar una mica, que agafi textura, abans de posar-ho damunt del nostre pastís

Muntem el pastís.
Partim el pa de pessic en dues parts, posem la barreja de nata i mascarpone al centre de les dues parts.
A sobre posem la cobertura de xocolata..i la decoració ja és personal de cada cuiner .... ja veieu la meva ... és que l'ocasió ho valia ...

Felicitats Aniol!