dilluns, 4 de gener de 2016

Tortell de Reis amb crema, recepta del 2016

Feliç 2016 a tothom !!!!
Ja estic aqui de nou, amb un munt de receptes i de coses per posar en aquest blog, però no he tingut temps entre la feina, les compres, els dinars familiars, les mini vacances, i una mica també la mandra.
M'encantan els Nadals, quina pena pensar que s'acaban!
Bé com sóc optimista em concentraré en pensar que ara arriba la festa més bonica i més divertida de l'any, que arriben els Reis Mags!
A casa tots creiem en la màgia, així que podem escriure la nostra carta als Reis, tinguem l'edat que tinguem, i el dia de Reis ens porten el que poden, sempre intentant fer realitat els nostres desitjos.
Avui us vaig a ensenyar una recepta fàcil per fer un tortell, l'any passat ja vaig posar una recepta que es feia amb massa mare, la veritat és que em va agradar molt mes.
Aquesta recepta és més fàcil, també queda molt bé, així que us la recomano.
No cal tenir molta experiència a la cuina per poder fer aquest tortell, això si, necessita un bon pastat, a mà oa màquina molt millor.
En aquesta ocasió ho he emplenat amb crema, però el podem omplir amb Nata, seguint el mateix procediment o amb cabell d'angel, en aquest cas ja ho fiquem al forn amb el farcit.


Del bloc: Objetivo:cupcake perfecto



Ingredients

-430 grams de farina de força
-2 ous
-160 ml de llet
-25 grams de llevat fresc
-60 grams de mantega
-120 grams de sucre + 50 grams per decorar
-2 cullaradetes de aigua de tarongina (aigua de azahar)
-pell de taronja
-pell de llimona
-sal
-1 branca de canyella
-fruita confitada
-ametlles laminades o en palet o pinyons



 Ingredients per la crema:

  -500 Ml de llet
  -3 Rovells d'ou
   -125 Grams de sucre
   -2 Cullerades de maizena
  -50 grams de mantega
  -1 branca de vainilla o canyella
 - pell de llimona                                             

Posem a bullir la llet amb les pells de taronja i llimona i la branca de canyella, deixem que bulli uns minuts i després ho retirem del foc i ho deixem reposar, jo ho vaig deixar moltes hores però podem deixar-ho minuts, almenys fins que aquest temperat.
Colem la llet i li afegim l'aigua de tarongina, el sucre la sal i el llevat i batem tot bé.
A continuació anem incorporant la farina, i els ous batuts.
Per últim incorporem la mantega a temperatura ambient tallada a trossets
Tot això ho podem pastar a mà, com a mínim 10 minuts, però si teniu una amasadora de ganxo us ira molt millor, ja que al pastar bé ens quedarà un tortell més esponjós
Ens quedarà una massa molt suau i elàstica.
Fem una bola i ho deixem reposar tapat unes 2 hores.


Un cop ha passat el temps de repòs li donem forma al nostre tortell, estirem bé la massa i unim les dues puntes.
Cal deixar un gran forat al centre, mirar les fotos, perquè la massa quan fermenta augmenta molt de volum.
Ho deixem reposar unes 2 hores més i ja per últim el pintem amb ou batut i li posem les fruites confitades i les ametlles per sobre.
Agafem sucre i ho mullem amb aigua, el repartim també per sobre del tortell.

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 20 minuts.
Un cop ho tenim fred el farcim amb crema o nata.


Preparació de la crema:

Posem a coure 450 ml de llet, més o menys una branca de vainilla i una mica pell de llimona, i el sucre.
En un bol barregem els rovells d'ou amb la maizena, la mantega toba i els 50 ml de llet que havíem reservat.
Quan la llet  comenci a bullir la retirem del foc, traiem la vainilla, i anem afegint sense deixar de batre la barreja de maizena, ou i llet,i mantega tornem a apropar al foc, sense deixar de remenar, fins comenci a espessir.
Cal deixar refredar totalment la crema abans de posar-la al tortell, així que sempre és millor fer-la d'un dia per l'altre



Us desitjo un feliç dia de Reis, i que tots els vostres desitjos, materials i no materials es facin realitat.