divendres, 13 de gener de 2017

Coca de briox amb crema, ametlles i fruita confitada

Aquesta coca és la meva preferida, queda espectacular, deliciosa, crec que és d'aquestes receptes a les que els hi agafes el punt i sempre et queden bé.
La vaig fer el dia 1 de gener per als meus convidats, de postres..i va desaparèixer de la taula !!!

I aquest cap de setmana la tornaré fer!



Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona

- unes gotes d'essència de vainilla
-1 Mica de sal


Per a la crema

-500 ml de llet
-3 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-2 cullerades de maizena 
-Pell de llimona

+ fruita confitada


Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.


Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el  sucre, la Maizena i els rovells d'ou.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.



Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15/18 minuts.

Posar un paper per al forn i col · locar   la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem,  ben estirada.
i posem a sobre una capa de crema,afegim els trossso de fruita confitada i les ametlles laminades   i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.

La posem al forn calent, 180 Graus,20 minuts..



En aquesta ocasió no la he pintat amb ou batut ja que la crema la cobria per complet, però si la crema uqe feu no la tapaven llen llavors si que heu de pintar la massa, per que així quedarà més brillant.