dilluns, 30 de gener de 2017

Pa dolç de poma



Aquesta recepta la vaig veure al blog Dulcesentimiento i de seguida vaig pensar: la faig!!!.
Li he fet alguna petites variacions com ara posar menys sucre moreno i afegir una mica de ratlladura de pell de llimona i aigua de tarongina.
Va quedar tan bo que l'endemà vaig fer un altre amb una mica de xocolata i panses, el veureu en el proper post.
Feliç setmana a tothom, ja torna fer bon temps, sol i temperatures més altes, sobretot al migdia.

Ingredients.

Per a la masa
-400 grams de farina de força
-25 grams de llevat fresc
-100 ml de llet
-2 ous
-50 grams de mantega
-50 gramns de sucre blanc
-1 culleradeta de canyella en pols
-3 culleradetes d'aigua de tarongina
-una mica de sal

Per al farcit

-2 pomes reineta o golden
-2 culleradetes de canyella amb pols
-120 grams de sucre Panela o sucre moreno
-cardamon, jo vaig posar la part de dins de 5
-1 llimona (el suc per que les pomes no es posin negres y una mica de la ratlladura per el farcit)


Escalfarem una mica la llet, al microones, per exemple, i desfem a dins la mantega i el llevat.
En un bol posem els ous amb el sucre, la canyella i una mica de sal i ho batem, jo ​​ho vaig fer amb el batedor elèctric, però podem fer-ho amb el manual.
Afegim la llet amb la mantega i el llevat, l'aigua de tarongina i per últim la farina tamisada.
Amasarem fins que ens quedi una massa llisa que no s'enganxa a les mans, ni el el bol de batre.
Deixem la massa reposar tapada amb un drap, més o menys una hora, veureu que dobla el seu volum.
Pelem, traiem les llavors i tallem les pomes a grills, i les ruixem amb el suc de la llimona i una mica de ratlladura de la pell.
Fem una barreja amb el sucre moreno, el cardamom i la canyella.
Un cop passat el temps de repòs de la massa l'estenem sobre d'un paper especial per a forn, escampem la barreja de sucre, cardamom i canyella, i per sobre les pomes.

Tallem la massa en quadricula en quadrats petits.

En un motlle per plunk cake, dels llargs, posem un paper especial per a forn i anem col·locant tots els quadrats de la massa en fila.
No ens hem d'amoinar si les pomes van caient, les anem col.locant una altra vegada, igual que el sucre que anem perdent, ho posem per sobre.
Introduim en al forn calent a 180 graus 35 minuts.

A punt per menjar, temperat, fred ... cremant !! deliciós, i l'olor que deixa a casa quan ho posem al forn és fantàstic.