divendres, 13 de gener de 2017

Mongetes verdinas amb rosellones

Ja ha arribat el fred!
No és que m'agradi el fred, no m'agrada gens! però és el normal en aquestes dates, així que m'abrigaré com un esquimal i aguantaré.
Ahir quan va obrir l'ordinador vaig veure que al blog: Julia y sus recetas hi havien un munt de receptes d'aquestes de cullera que tant m'agraden, així que avui per dinar a casa tenim aquestes Mongetes verdinas amb cloïsses, un plat sa, fàcil i molt deliciós.
Bon cap de setmana abrigueu-vos molt i gaudir del temps lliure!




Ingredients


-300 gr de mongetes verdinas
-500 grams de Rosellones o cloïsses 
-1 ceba
-2 grans d'all
-julivert picat
-2 fulles de llorer
-1 got de vi blanc
-1 culleradeta de farina
-sal
-Oli d'oliva 
-Pebre vermell dolç


Primer hem de posar en remull les Mongetes, la nit anterior, per exemple.
Un cop ha passat aquest temps les rentem i les posem en una olla cobertes d'aigua freda, amb sal i les fulles de llorer, les deixem bullir fins que estiguin fetes, uns 90 minuts, més o menys, menys si ho fem a l'olla expres.
D'altra banda posem les cloïsses o rosellonas en aigua amb sal, perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.
.
Piquem la ceba i les dents d'all, en una paella posem una mica d'oli i ho sofregim, quan estigui a punt afegirem una cullerada de farina, deixarem que la farina es faci i posem el julivert i el pebre roig, de seguida el got de vi i les rosellonas.
Deixem que s'obrin.
Afegim això a les mongetes ja cuites i ho fem bullir uns minuts més, uns 5 minuts.
A punt per menjar calentet i deliciós