dimarts, 26 de setembre de 2017

Carrot Cake with nuts


Un clàssic, pastís de pastanaga amb nous i cobertura.

Aquest pastís el vaig fer per l'aniversari del meu fill Alfons.
Per una cosa o per una altra no vam poder bufar les espelmes, però el pastís ens l'hem menjat igualment, no fos que es fes mal bé.

Alfons és l'artista de la família, creatiu, enginyós, divertit,
Ell que ens fa baixar pels ràpids de Port aventura jugant al trivial,....ell que ens toca el banjo a tota hora, ens canta i ens explica acudits !!!
Ell, que s'ha pujat centenars de vegades als escenaris a interpretar obres, cantant, ballant, recitant ...el nostre Alfons !!
Un home amb caràcter, responsable i puntual.
Tot just ha acabat els seus estudis a la universitat i li espera un futur prometedor com a professor d'Història.
Moltes felicitats Alfons !!!!




Ingredients 

-250 grams. de pastanagues
-200 grams. de farina de rebosteria
-200 grams de sucre moreno
-4 ous
-190 ml. d'oli d'oliva suau
-100 grams. de nous
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-1/2 culleradeta de bicarbonat
-1 mica de sal
-1 culleradeta de llevat en pols
-1 culleradeta de canyella en pols
-1/2 culleradeta de nou moscada
-1/2 de gingebre

per a la cobertura

-240 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-90 Grams de mantega
-200 Grams de sucre glas
-una cullaradeta  d'essència de vainilla

Primer ratllem, fines, les pastanagues
Reservem.
Tamisaem la farina, el llevat,o barregem amb el bicarbonat la canyella, la nou moscada, i el gingebre. Reservar.
Batem els ous amb el sucre. i un pessic de sal fins que blanquegin i doblin el seu volum.
Afegim l'essència de vainilla.
Sense parar de batre, afegim l'oli a poc a poc.

Afegim els ingredients secs, ho barregem sense batre molt.
Incorporem la pastanaga ratllada i les nous talladetas molt petites, barregem tot.

Posem la massa en el motlle, en aquest en 2 motlles iguals.
Ho introduïm al forn calent a 180 graus uns 55 minuts, si es un motllo, i si son 2 uns 25 minuts.

Mentre s'enforna podem fer la cobertura.
Batem la mantega, que ha estar a temperatura ambient, hi afegim el sucre, seguim batent, afegim el formatge en crema i la vainilla.

Ens ha de quedar amb una textura ferma però molt cremosa.

Posem una part de la cobertura sobre d'una base, i col·loquem l'altra a sobre, amb la resta 
cobrim tot el pastís, i per finalitzar per sobre posem trossets de nou.

Aquest és un dels meus favorits.

Per sort van venir els amics del Martí a casa una tarda i el vam poder compartir... per que és un pastís prou intens, sobretot per la cobertura que porta molt sucre !!
També podem fer només el pa de pessic que és deliciós!
Feliç setmana! !!!!